Планети с размерите на Юпитер, плаващи свободно в космоса, несвързани

...
Планети с размерите на Юпитер, плаващи свободно в космоса, несвързани
Коментари Харесай

Телескопът на Джеймс Уеб прави „JuMBO“ откритие на планетоподобни обекти в Орион

Планети с размерите на Юпитер, плаващи свободно в космоса, несвързани с никоя звезда, са били открити видян от галактическия телескоп Джеймс Уеб (JWST).

Интригуващото в откритието е, че тези обекти наподобява се движат по двойки. Астрономите сега се борят да ги обяснят.

Телескопът следи към 40 двойки в необикновено в детайли ново проучване на известната мъгливост Орион.

Те са наречени двоични обекти с маса на Юпитер или в резюме „ JuMBOs “.

Една от опциите е, че тези обекти са израснали от райони в мъглявината, където плътността на материала е била незадоволителна, с цел да се основат пълноценни звезди.

Друга опция е те да са били направени към звезди и по-късно да са били изритани в междузвездното пространство посредством разнообразни взаимоотношения.

„ Хипотезата за изтласкване е желаната сега “, сподели проф. Марк МакКорийн.

" Газовата физика допуска, че не би трябвало да можете да създавате обекти с масата на Юпитер сами по себе си и знаем, че единични планети могат да бъдат изхвърлени от звездни системи. Но по какъв начин да изхвърлите двойки от тези неща дружно? в този момент нямаме отговор. Това е за теоретиците, " сподели старши теоретичен консултант на Европейската галактическа организация (ESA) пред BBC News.

Защо откриването на извънземен живот в този момент е „ единствено въпрос на време ", приветства НАСА „ ужасно “ възобновяване на астероидна проба Шпиони на телескоп Webb експлодират „ галактически бижута “
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР