Планът за възстановяване ще бъде приет април, а средствата ще

...
Планът за възстановяване ще бъде приет април, а средствата ще
Коментари Харесай

Лорер: Парите по Плана за възстановяване ще дойдат през лятото


Планът за възобновяване ще бъде признат април, а средствата ще дойдат лятото. Това сподели министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. Подобна теза по-рано изрази вицепремиерът Асен Василев.

Той разяснява и помощта за високите сметки за ток. „ Това ще бъде мярка за енергийна успеваемост. 50% грант в границите на към 140 млн. лева Още по-добрата вест от тази седмица е, че евентуално тези 140 млн. ще бъдат увеличени. Все още водим договаряния с Комисията. Става дума за десетки милиони спомагателна помощ ", сподели министърът, представен от БГНЕС.

Лорер разяснява и IT фирите в Укрйана от IT: „ Ситуацията е сериозна. Фирмите са разтревожени за техните развойни центрове в Украйна, където има много инженери. В момента обсъждаме с тях дали са подготвени да подхващат стъпката по релокиране на техните хора в България. Ако те изразят такава подготвеност ние като администрация имаме подготвеност да стартираме да ги подкрепяме това да се случва по-бързо от общоприетите рамки за преиздаване за позволение и престой и работа у нас “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР