Планът за възстановяване от пандемията от коронавирус, следващият 7-годишен финансов

...
Планът за възстановяване от пандемията от коронавирус, следващият 7-годишен финансов
Коментари Харесай

В Европарламента започват обсъждане на плана заз възстановяване от пандемията


Планът за възобновяване от пандемията от ковид, идващият 7-годишен финансов интервал и изключителните ограничения в Унгария са тематиките, които ще бъдат разисквани на днешното пленарно съвещание на Европейския парламент, съобщи БНР.

Дебатите по проекта за икономическото възобновяване след пандемията и многогодишната финансова рамка ще се проведат в наличието на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на фона на показалите се несъгласия сред двете институции още предходната седмица. 

Вчера депутатът от ЕНП Андрей Ковачев съобщи,  че Комисията е сложила фонда за възобновяване на правна основа отвън общностната политика и Европейският парламент няма да я поддържа в този тип. Той добави, че в общественото пространство се хвърлят големи суми, без да излиза наяве от кое място ще дойдат те. 

Миналата седмица пък ръководителят на групата Манфред Вебер изпрати писмо до комисията, в което заплаши, че в случай че проектът бъде признат в този тип, неговата група ще наложи несъгласие върху бюджета на Европейски Съюз за идващия 7-годишен интервал. 

Напрежение се появи и към идните диспути за въведените изключителни ограничения в Унгария, откакто настояването на правосъдният министър Юдит Варга да показа пред евродепутатите позицията на страната си е било отхвърлено с претекста, че това може да направи само министър председателят Виктор Орбан.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР