Планът за възстановяване и устойчивост, енергийните помощи и списъка Магнитски

...
Планът за възстановяване и устойчивост, енергийните помощи и списъка Магнитски
Коментари Харесай

Остри реплики в НС на блицконтрола с Кирил Петков и Асен Василев

Планът за възобновяване и резистентност, енергийните помощи и листата " Магнитски " провокираха остри реплики на блицконтрола в Народното събрание.

От ГЕРБ попитаха премиера по кое време страната ни ще получи средствата по проекта за възобновяване.

Новият програмен интервал стартира на 1 януари 2021г. В този смисъл 2021 година е нулева, каква част от 2022 също ще е нулева?, попита Томислав Дончев - народен представител от ГЕРБ-СДС.

Планът за възобновяване и резистентност е импортиран в Европейска комисия и тя приветства измененията в бранш енергетика, съобщи министър председателят Кирил Петков. И уточни: сега страната ни има взаимозависимост от съветския газ и поради спора НАТО-Русия има риск от евентуални наказания в подаването на газ.

В проекта, който ние заварихме имаше парогазова централа дава зависимостта да се усили още повече от тези доставки. Ние като едно ново държавно управление не може да приемем този вид зависимости трябваше да преработим част от проекта.

От Българска социалистическа партия попитаха какви обезщетения за електричество се плануват и в бюджета.

Тук става въпрос за публични заведения, които извършват обществени функционалности. Става въпрос за учебни заведения, детски градини, ясли. Сметките за ток стават извънредно тежки. Оставям настрани, че тези шефове ги направихме надали не финансови мениджъри, съобщи Драгомир Стойнев - народен представител от Българска социалистическа партия за България.

Финансовият министър разгласи: до 250 лв. на мегаватчас автоматизирано ще бъдат обезщетени с февруарските сметки и за януари, и за февруари. Работи се и в друга посока:

Да се направи по този начин, че общини, детски градини, учебни заведения - всички, които желаят от публичния бранш да могат да купуват електрическа енергия дружно през един общ снабдител, който от името на страната да закупува по дълготрайни контракти електрическа енергия на борсата. Това ще разреши 12 или 24-месечна предвидимост на цените, изясни Асен Василев - вицепремиер и министър на финансите.

Въпрос от " ИТН " за листата " Магнитски " провокира напрежение сред Асен Василев и Движение за права и свободи.

Започнаха да излизат решения на Върховен административен съд, че всички лица от листата и листата и решението на Министерски съвет са незаконосъобразни заради липса на народен закон, сподели Иво Атанасов - народен представител от ПГ на " ИТН ".

Вицепремиерът разгласи: ще се внесе законопроект:

Който да не е за " Магнитски ", а за външни наказания, използването, на които би довело до съществени разтърсвания и проблеми в булгарската банкова сиситема или в българската стопанска система, отговори Асен Василев - вицепремиер и министър на финансите.

Движение за права и свободи запитаха:

На какво съображение е взето решение - тъй наречените решение, на основата, на което се създаддоха едни черни описи, които през днешния ден съда ги афишира като противозаконни, сподели Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи.

Господин Карадайъ, разбирам, че доста ви боли, че индивида, който стои до вас - господин Пеевски е в интернационален лист, комплициран за наказания за корупция, сподели Асен Василев - вицепремиер и министър на финансите.

На мен ми се коства, че замязва нещо от рода на цар Кировата страна. България към момента е парламентарна република и има настояща Конституция, сподели Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи.

Виждам, че господин Карадайъ от всичките проблеми на България се е фокусирал върху правата на господин Пеевски и хората свързани с него, сподели Кирил Петков - министър- ръководител.

Движение за права и свободи изпратили сигнал до прокуратурата, че 120 души: китайци и руснали са получили престояване като са употребявали едни и същи пълномощници и са превъртали са едни и същи суми през една банка.

Всички вложения са на стойност един милион и един лев. И всички документи са издавани от лицето Стамен Янев. Оказва се, че господин Стамен Янев е безконечната Амбър в Агенцията за задгранични вложения. Дали това лице е част от свитата на цар Киро?, попита Хамид Хадим - народен представител от ПГ на Движение за права и свободи.

Премиерът не разяснява намесеното име, само че увери: краят на златните паспорти идва.

Едно нещо, което дадох обещание в Европейска комисия на последните ни визити - тези златни паспорти края им безусловно ще пристигна в най-късо време. Това бешее дин от най-големите проблеми и за Шенген и за отпадането на визовия режим със Съединени американски щати. Просто тези златни паспорти са един недостатък.

Кирил Петков увери, че всеки забъркан с тези златни паспорти ще бъде изправен пред цялата суровост на закона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР