Планът за възстановяване и устойчивост е внесен в Европейската комисия.

...
Планът за възстановяване и устойчивост е внесен в Европейската комисия.
Коментари Харесай

Планът за възстановяване е внесен в ЕК, обяви Кирил Петков

Планът за възобновяване и резистентност е импортиран в Европейската комисия. Това разгласи министър председателят Кирил Петков по време на блицконтрол в Народното събрание. Петков отговори на въпрос на депутата от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

Премиерът уточни, че има много огромна взаимозависимост от доставките на газ от Русия, както и взаимозависимост на енергетиката от АЕЦ " Козлодуй ". Във връзка с спора НАТО - Русия, сподели, че има забележителен риск от евентуални наказания в подаването на газ. " В проекта, който ние заварихме, имаше парогазова централа, че по този начин зависимостта ще се усили още повече от тези доставки. Ние, като едно ново държавно управление, не може да приемем този вид зависимости и трябваше да преработим част от проекта, тъй че да можем да имаме по-независима енергетика, по-зелена сила. Всичко това успяхме да го създадем в доста къс интервал и се веселя да кажа, че сега Европейска комисия приветства тези промени и чакаме крайния резултат ", сподели още министър-председателят.

Дончев отговори, че е хубаво, че има изпратен План за възобновяване и резистентност на Европейска комисия и настоя по някакъв метод той да бъде изработен наличен и за българските жители. Петков увери, че ще има публични разисквания. И бе безапелационен, че е по-добре да се изчакат още две-три седмици, в сравнение с да бъдат изхарчени милиарди, които да трансформират бъдещето на България по " извънредно неверен метод ", за част от политиките, наследени от ръководството на ГЕРБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР