Планът за собствените приходи на военното министерство за 2019 г.

...
Планът за собствените приходи на военното министерство за 2019 г.
Коментари Харесай

Партенки и манерки продава армията

Планът за личните доходи на военното министерство за 2019 година е 44 млн. лева


Войската изкара на пазара близо 10 000 чифта партенки от бархет и американ и към 1000 броя манерки. Вещите се продават на Софийската стокова борса посредством една от компаниите на военното министерство “Снабдяване и търговия-МО ” ЕООД. Това е единствено част от номенклатурата на ведомството, с която то излиза на пазара, а разнообразието от артикули е извънредно огромно.

Предлагат се още и войнишки куртки – над 5000 бр., поцинковани варели от 200 л – 10 броя, бургии, брави за порти, електроагрегати, алуминиеви канчета за чай- над 7000 бр. и така нататък В листата може да се видят и следните “екзотики ”: офицерски болнични халати, рендета плакия, ски “Пампорово ” без щеки, противопожарни дрехи, хартия холцфройт, бичкии и други. Цените са алегорични – манерките вървят от 50 ст. до 2 лева

Продажбата на движими движимости е едно от перата, посредством които военното ведомство осъществя свои доходи, като за тази година със Закона за държавния бюджет са му предоставени да си набави по тази рубрика 44 млн. лева “Снабдяване и търговия ” е 100% благосъстоятелност на Министерството на защитата. В края на 2017 г. и началото на 2018 г. компанията съумя да се стабилизира. Така бе прекратена няколкогодишната наклонност на загуби и тя излезе на облага.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР