Планът за приемане на еврото не трябва да бъде приеман

...
Планът за приемане на еврото не трябва да бъде приеман
Коментари Харесай

Йорданов към Василев: Подходът някой да решава, че е над парламента е много близо до диктатура

Планът за приемане на еврото не би трябвало да бъде одобряван на бързо и на мрачно, а би трябвало да е показан на народните представители, безапелационен бе Любомир Каримански
От „ ИТН “ разкритикуваха остро държавното управление и в частност финансовия министър Асен Василев по отношение на това, че през днешния ден се чака четворната коалиция да вземе решение за приемането на Националния проект за въвеждане на еврото, а това не е разисквано в Народното събрание.

„ Националният проект за въвеждане на еврото би трябвало да бъде прегледан и от Комисията по бюджет и финанси, и от народните представители “, съобщи на брифинг пред медиите в Народното събрание Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

„ Само преди 20 дни доста остро беше подложен въпросът за Еврозоната и да си спомним кои от народните представители се интересуваха най-вече от този въпрос. Да напомним също по този начин, че в случай че ползата беше толкоз огромен, това трябваше да е тяхна декларация, а не наша. „ Възраждане “ преди 20 дни гласоподаваха за един избор по тъкмо избран метод, а през днешния ден мълчат по тематиката “, уточни още Каримански.

Той изиска да им бъде показан този народен проект, с цел да са сигурни, че курсът 1.95583 ще залегне там и ще бъде отразен,

„ След това процесът по евакуиране на националната валута е извънредно комплициран и сложен, желаеме да знаем по какъв начин ще се включи в този народен проект, кои органи са включени, ангажирани са органите на Министерство на вътрешните работи, по какъв начин ще е разпределено времето “, добави Каримански.

По думите му влизането в Еврозоната и приемането на еврото у нас ще усили устойчивостта на стопанската активност в страната.

„ Не на последно място е и по какъв начин ще устоим на шока от инфлацията, защото той е определящ “, сподели още той

„ Този проект не би трябвало да бъде одобряван небрежно и натъмно, а би трябвало да е показан на народните представители в Народното събрание “, безапелационен бе Любомир Каримански.

„ Не знам дали си давате сметка какво се пробва да направи финасовият министър. Толкова значимо нещо в страната като Плана за приемане на еврото, което визира всеки един български жител и джоба и спестяванията на всеки един български жител, той се пробва да го взема решение еднолично без да се допита до Народното събрание. Искам да му напомня, че ние сме парламентарна република. Министерски съвет е изпълнителна власт и извършва решенията на Народното събрание. Ще ви дам един недодялан образец. Това е все едно бюджета финансовият министър да си го разпише самичък, да не го покаже на народните представители и да си го работи както на него му отърва. Правя една дребна скоба, че в това число сега в бюджета, който е гласуван в Народното събрание финасовият министър си разрешава да прави неща, за които няма наказания “, сподели от своя страна по време на брифинга ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

„ Този парламент е тук, с цел да се разисква в необятен кръг, да имат и всички жители достъп до тази информация и тогава да се вземе решение. А финансовият министър Асен Василев се пробва да работи като самовластник във финансовата сфера. Това е неприемливо “, сподели още Йорданов.

„ Самият метод някой да взема решение, че е над Народното събрание или че той е единствената институция и човек, който има критерии и право да взима независимо решения, това е доста покрай тирания “, хвърли обвинявания ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР