Планът за общински паркинг се съгласува с ВиК, Енерго Про

...
Планът за общински паркинг се съгласува с ВиК, Енерго Про
Коментари Харесай

Ограничават достъпа на тирове над 10 тона в Русе

Планът за общински паркинг се съгласува с ВиК, Енерго Про и АПИ

Община Русе предлага налагането на възбрана за нахлуване на тирове над 10 т в града. С отвесна пътна маркировка ще се лимитират директно преминаващите тежкотоварни коли в няколко точки в Русе, а тези, свързани с локалната промишленост и магазини, ще получат пропуски за зареждане, оповестиха от Община Русе.

Решението бе в съгласие с представителите на Пътна полиция и АПИ. То се постанова във връзка километричните опашки от тирове по бул. „ България “ в посока Дунав мост, които затрудняват напредването на русенци и пътуващите от Мартен, Сандрово, Индустриална зона „ Тегра “ и Индустриален парк Русе. Засиленият трафик се дължи на войната в Украйна, защото пътуващите от изток през Кавказ и Русия в този момент минават през Турция и България. Подобна е обстановката и в другите български градове по трасето – Стара Загора, Велико Търново и Бяла, където колите биват спирани, с цел да изчакат.

„ Проблемът е с интернационално и национално значение и би трябвало да се реши генерално. Очакват ни тежки месеци с огромен поток от туристи, ремонт на Дунав мост и вероятно продължаваща война “, сподели Пенчо Милков.

За да облекчи обстановката в дълготраен проект, общинското управление работи за построяването на огромен паркинг за над 700 тира, обвързван със системата на контролно-пропускателния пункт. През април в Община Русе постъпи публично капиталово предложение и бе създаден Подробен организационен проект за обособяването на подобен паркинг върху общински терен. Той мина координиране с Регионална инспекция за опазване на околната среда и РЗИ и чака утвърждение от ВиК, Енерго Про и АПИ.

След окончателното приемане на документите планът ще бъде подложен на гласоподаване от общинските съветници, с цел да може строителните действия да стартират допустимо най-скоро и трафикът да бъде омекотен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР