Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027

...
Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027
Коментари Харесай

Общо 2.86 млрд. лв. са предвидени за интегрирано развитие на Варна

Планът за интегрирано развиване на Община Варна за интервала 2021-2027 година (ПИРО) включва общо 292 плана с 465 обекта на обща стойност 2.86 милиарда лева, а в предпочитания лист попадат 37 обекта с обща индикативна стойност към 1 милиарда лв.. За съпоставяне, през миналия програмен интервала настоящият тогава документ - Интегриран проект за градско възобновяване и развиване, беше на стойност 846.59 млн. лв..

Планът за интегрирано развиване на Община Варна е главният стратегически документ за ръководство на общината през идващите седем години. За плановете ще се търси финансиране от европейски планове и стратегии, от националния бюджет и от локални действия, оповестиха от общината.

Един от основните планове в региона на икономическото развиване е построяването на Индустриална зона Варна край Аксаково с повърхност от 8 хиляди дка, като се планува построяването на нужната инфраструктура за достъп и обслужване вътре в зоната. Развитието й ще отвори път за навлизането на огромни непознати вложители, които търсят терени с подобаваща инфраструктура, добре свързани и наоколо до забележителен запас от работна мощ.

Друг стратегически план е " Развитие на иновационни бизнес зони и съпътстваща инфраструктура посредством метода „ Четворна серпантина ". Един от терените, планувани за реализацията му, е в околност " Малка Чайка “. Приоритет план е и „ Изграждане на европейски дигитален иновационен център (хъб) “, чиито функционалности са свързани с поддръжка на предприятията и организациите, за повишение на тяхната конкурентоспособност, улеснение на прехвърлянето на експертни познания и ноу-хау сред районите и други. Планира се и реализирането на група планове " Развитие на бизнес начинания " с частния бранш и/или висшите образователни заведения.

Основният акцент през новия програмен интервал в региона на туризма ще бъде рекламата на дестинация Варна - провеждането на акции и начинания, промотиращи община Варна като туристическа дестинация. С цел опазване на постигнатите резултати на главните пазари, превъзмогване на сезонността, увеличение каузи на уикенд туризма отвън дейните летни месеци и нахлуване на перспективни нови пазари, Община Варна планува да бъдат проведени участия и представяния в интернационалните и национални туристически изложби, основаване на филми, образуване на излъчвания, публикации и репортажи и изявления в обществени медии и платформи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР