Планът срещу COVID кризата е сериозно влошен и няма да

...
Планът срещу COVID кризата е сериозно влошен и няма да
Коментари Харесай

Семерджиев: Новият пандемичен план няма да доведе до добри резултати |

Планът против Коронавирус рецесията е съществено влошен и няма да докара до положителни резултатите. Мнението е на някогашния здравен министър доктор Илко Семерджиев по Нова телевизия и очерта главните проблеми пред проекта.

По думите му главният аршин е броят на интензивните кревати, само че това е най-тежкият фактор, по който можем да се прави оценка развиването на пандемията.

„ Пропускаме основата на тази здравна пирамида – това е първичната здравна помощ, която се оказва от общопрактикуващите лекари. Вторият етаж е извънболничната здравна помощ. И този етаж го пропущаме. Третият етаж е болничната помощ. Има към този момент разкрити профилирани над 7000 Коронавирус кревати. Отиваме в клиниките по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване. Пропускаме и тях. И отиваме непосредствено в интензивните кревати ”, разяснява Семерджиев.

Според него това значи, че ограничения ще се вземат чак в 3 и 4 фаза.

„ Вместо да се опитаме да се опитаме да запазим здравите, да не стигаме до хоспитализация, ние споделяме, че ще вземем ограничения, когато забележим, че интензивните кревати са цялостни ”, разяснява някогашният здравен министър.

Семерджиев твърди, че още при започване на пандемията е изработен неприятен избор.

„ Всички лечебни заведения бяха превърнати в инфекциозни. Това докара до пагубни резултати. Превърнахме лечебните заведения в надали не дистрибутор на болестта. А е значимо всички, които боледуват, само че не са с Коронавирус, да продължат своето лекуване ”, изясни доктор Семерджиев.

Имаме свръхсмъртност от Коронавирус. От 39 644 единствено 7000 не са свързани с ковид, уточни той.

Друга рецензия към новата власт е ниският брой нововаксинирани. Д-р Семерджиев цитира данни, съгласно които през миналото денонощие са сложени едвам 3322. По думите му сега се слагат главно бустерни дози, което не влия на имунизационния обсег.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР