Планът Прозрачност за българските общини означава осветляване работата на общинския

...
Планът Прозрачност за българските общини означава осветляване работата на общинския
Коментари Харесай

Йордан Иванов: Виждал съм всякакви дерибейщини

" Планът " Прозрачност " за българските общини значи осветляване работата на общинския съвет и общините. Означава връчване на повече цивилен надзор в ръцете на всеки български жител. И най-много – бистрота при разходването на всеки лев налози ".

Това уточни регионалният шеф на Пловдив Йордан Иванов в студиото на " Денят ON AIR ".

Планът " Прозрачност " планува всяко едно съвещание на общинския съвет, което не е закрито, да се излъчва на страницата на съответната община; всяко едно гласоподаване в общинския съвет, което не е скрито, да бъде поименно.

" Нека всеки български жител знае по какъв начин е дал своя вот неговият консултант. Тези дерибейщини съм ги виждал както на територията на Пловдив-област, по този начин и на цялата страна. Цели групи в общинския съвет лъжат своите гласоподаватели по какъв начин са дали своят вот за бюджета и други значими тематики ", посочи Иванов.

По думите му е най-важно да се осветли работата на общинските комисии.

" Не на последно място, всяко запитване към кмета, дружно с отговорите, които той дава на общинските съветници - би трябвало да стои в указател на питанията към кмета. Предлагаме тези промени, с които овластяваме всеки един български жител ", акцентира регионалният шеф на Пловдив, който е част от " Демократична България " (ДБ).

" Това са промени, които са безспорни. Кой би отказал повече бистрота!? ", пита риторично Иванов на въпрос ще получи ли проектът поддръжка измежду съдружните сътрудници.

" Най-големият мотив против децентрализацията са локалната дерибейщина и локалните мутри. Като контрапункт споделяме: " Ето, повече бистрота и осветляване работата на институциите ". Имаме трайна позиция, че структурата на обществените финанси е напълно по съветски модел и споделяме, че би трябвало да стане по европейски – парите да остават за локалната общественост ", съобщи регионалният шеф на Пловдив.

" Когато една по-близка до хората власт разходва публичните средства, тя е по-лено управление от жителите. Искаме най-близката власт да е най-лесно следена от жителите ", означи още той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР