Планът предвижда астронавтите да кацнат на земния спътник през 2024НАСА

...
Планът предвижда астронавтите да кацнат на земния спътник през 2024НАСА
Коментари Харесай

НАСА и частни компании ще връщат човека на Луната

Планът планува астронавтите да кацнат на земния сателит през 2024

НАСА към този момент е сключила „ отворен ” контракт с няколко частни американски компании в задачата си за изпращане на астронавти на Луната (източник: НАСА)

Проектът на НАСА за изпращане на астронавти на Луната през 2024 година ще се осъществя благодарение на 11 частни компании, оповестиха от галактическата организация. Партньорите ще вземат участие в създаването на модули за кацане, скафандри и други системи, нужни за задачата.

Пилотируемите галактически проучвания и завръщането на индивида на Луната са цели след избора на Доналд Тръмп за президент. В тези инициативи Съединени американски щати ще си сътрудничат освен с интернационалните сътрудници, включително Русия и Канада, само че и с водещи частни компании от галактическата промишленост.
още по тематиката
НАСА към този момент е сключила „ отворен ” контракт с няколко частни американски компании за преместване на съоръжение и други товари до Луната през идващите 10 години. В бъдеще организацията възнамерява да построи няколко неведнъж използваеми модула за кацане, които ще разрешат на екипажа на орбиталната станция LOP-G да пътува до лунната повърхнина и назад.

По-рано проектът предвиждаше изпращане на хора на Луната до 2028 година, само че наскоро американското държавно управление реши да форсира процеса. В последна сметка беше оповестено, че кацането на астронавтите на лунната повърхнина би трябвало да се извърши през 2024 година

Сред сътрудниците на НАСА в лунната задача личат имената на фирмите Boeing, Aerojet Rocketdyne, SpaceX и Blue Origin. Вече са подписани предварителни контракти в границите на самодейността NextSTEP. Ако резултати от проучванията и разработките дават отговор на условията на НАСА, фирмите ще станат пълноправни участници в самодейността за връщане на индивида на Луната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР