Планът на Великобритания за излизане от Европейския съюз трябва да

...
Планът на Великобритания за излизане от Европейския съюз трябва да
Коментари Харесай

Мей: Решението за Брекзит трябва да е практично, а не декларативно

Планът на Англия за излизане от Европейския съюз би трябвало да бъде изпълним на процедура, а не да съдържа просто заявления, сподели през днешния ден английската министър-председателка Тереза Мей, представена от ТАСС.

" Смятам, че имаме потребност от решение, което да донесе изгода на Англия, гарантирайки, че ще напуснем Европейски Съюз, и да разреши самоуверено да гледаме към бъдещето ", съобщи Мей пред Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите й английското държавно управление към този момент договаря с Европейски Съюз за бъдещите връзки въз основа на оповестен предходната седмица политически документ, показва Ройтерс.

" Споразумението от Чекърс, Бялата книга, са основа за нашите договаряния с Европейски Съюз и ние към този момент започнахме тези договаряния ", сподели тя.

Според нея Англия би трябвало ясно да покаже на Европейски Съюз, че се готви за резултат от договарянията за Брекзит, при който няма договорка, макар че желае да напусне със съглашение.

" Наистина е належащо да подсигуряваме, че вършим тези мерки, като в същото време преговаряме с Европейски Съюз за договорка... Европейски Съюз не би трябвало да се съмнява, че вършим тези мерки ", сподели Мей.

Министър-председателката отбрани проекта си за Брекзит, откакто опозиционни депутати и някои консервативни парламентаристи обявиха, че тя е " отстъпила " пред евроскептиците в своята партия, отбелязва ДПА.

В Народното събрание през днешния ден тя беше подложена на напън от евроскептични консерватори.

Подкрепящата излизането на Англия от Европейски Съюз консервативна депутатка Андреа Дженкинс попита Мей: " В кой миг беше решено, че Брекзит значи Оставане? "

Министър-председателката отговори, че " Брекзит продължава да значи Брекзит ".

Депутатът от Шотландската национална партия Иън Блекфорд съобщи, че Мей е " отстъпила пред своите десни поддръжници на Брекзита ", поставяйки " тесните партийни ползи " над благополучието на страната.

Той я прикани да се стреми към удължение на двегодишното ограничаване за договарянията за Брекзит. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР