Планът на правителството на САЩ да достави касетъчни боеприпаси на

...
Планът на правителството на САЩ да достави касетъчни боеприпаси на
Коментари Харесай

Остри критики в Германия заради решението на САЩ да достави касетъчни боеприпаси в Украйна

Планът на държавното управление на Съединени американски щати да достави касетъчни муниции на Украйна провокира остри рецензии в Германия. Над 100 страни в света не разрешават потреблението на сходен тип оръжия, предава  БНР.

 

Планираната от Съединени американски щати доставка на касетъчни муниции за Украйна провокира необятна интернационална рецензия. Засега немското държавно управление реагира сдържано, а в петък представителят на държавното управление Щефен Хебестрит се въздържа от директни рецензии, макар че Германия е една от над 100-те страни, които са подписали по този начин нареченото Споразумение от Осло и по този метод са забранили потреблението на касетъчни муниции.

 

Споразумението не разрешава производството, съхранението, потреблението и прехвърлянето на такива муниции. Съединени американски щати, сходно на Русия и Украйна, не са подписали съглашението. От редиците на Зелената партия към този момент се чуват по-ясни рецензии към оповестените доставки от Съединени американски щати. Антон Хофрайтер, ръководител на Комисията по европейски въпроси в Бундестага, акцентира в изявление за осведомителна организация dpa, че отхвърля тази стъпка.

 

Вместо това Германия би трябвало да поддържа още повече Украйна, в това число и във военно отношение. Хофрайтер загатна да вземем за пример доставката на крилати ракети за украинската войска. Неотдавна Украйна изиска от немското държавно управление да даде на личните ѝ въоръжени сили крилати ракети " Таурус ".

 

Досега от страните от НАТО единствено Англия е доставила крилати ракети на Украйна.

 

" Ако британците доставят крилати ракети, не виждам причина Германия да не може да направи същото ", акцентира Хофрайтер.

 

Освен това зеленият политик прикани Германия да поддържа с логистика и образование алианса на изтребителите, воден от Дания и Нидерландия.

" След като се колебахме толкоз дълго и по този метод дадохме опция на съветската войска да укрепи фронта толкоз мощно, би трябвало да се поучим от това и да станем по-бързи ", изиска Хофрайтер и в същото време прикани канцлера Олаф Шолц да упорства по-силно за оръжейни доставки за Украйна на срещата на върха на НАТО, която следва идната седмица.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР