Планът на нюйоркската полиция да екипира всеки офицер с камери

...
Планът на нюйоркската полиция да екипира всеки офицер с камери
Коментари Харесай

Полицията в Ню Йорк изтегля 2990 персонални камери, след като една се запали

Планът на нюйоркската полиция да екипира всеки офицер с камери за тяло срещна непредвидена пречка. Службата е изтеглила към 2,990 камери Vievu LE-5 в целия град, откакто камерата на един офицер се е запалила в региона Стейтън Айлънд. Има „евентуален недостатък в продукта“ с LE-5, се сподели в изказването на полицейската работа и „ изтегляме наличните модели като защитна марка“. Повечето  от 15 500-те камери на (включително LE-4 модели) не са наранени.

Axon (компанията майка на Vievu) разгласи пред  Engadget, че работи по премахване на казуса дружно с полицейската работа.„ Работим в тясно съдействие с NYPD, с цел да проверяваме този проблем “, сподели неин представител. „ Полицаят не е бил ранен, само че сигурността на чиновниците е от изключителна значимост за Аxon. Ще създадем всичко належащо за бързо и безвредно разрешаване на тази обстановка “.

Не е несъмнено дали става въпрос за систематичен проблем с камерите. Докато от полицията са по-склонни да поддържат тази версия, евентуално се касае за еднократна щета на батерията – изключително евентуално при литиево-йонен захранващ блок. Така или другояче, това надали е било мечтано развиване на обстановката. Полицейската работа имаше желание да оборудва всички свои чиновници с сходни камери до 2019 година, само че може би тази цел ще бъде преосмислена, в случай че в последна сметка се наложи да бъдат сменени хиляди бройки.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР