Планът на Европейската централна банка (ЕЦБ) да разгърне потенциала в

...
Планът на Европейската централна банка (ЕЦБ) да разгърне потенциала в
Коментари Харесай

Европейските банки са отговорни за липсата на успешни стартъпи в Европа

Планът на Европейската централна банка (ЕЦБ) да разгърне капацитета в Европа за развиване на сполучливи стартъп компании не сработи, когато бе взето първичното решение за смаляване на главния лихвен %. Причината е, че европейските банки в обособените страни не демонстрираха предстоящата храброст в вложенията си и изолираха новаторските хрумвания. Подобно мнение изрече ръководещият сътрудник и ръководител на Съвета на шефовете на Expat capital Никола Янков пред Bloomberg TV Bulgaria.

„ Банките не извършиха своята интермедитационна роля. Те отхвърлиха да поемат риск и по тази причина вложиха в парцели и прекомерно малко в бизнеса на Европа “, сподели специалистът.

Последното решение на ЕЦБ за опазване на рекордно ниските лихви е изцяло основателно, тъй като вероятно нарастване би разширило спреда на държавни облигации на страни като Италия, споделя още Янков. Подобно следствие би наранило съществено Европа, защото италианската стопанска система е една от водещите в Европейския съюз, въпреки и в неособено цветущо положение.

Според Янков във връзка с влизането на България в Шенген и механизма ERM II, информацията, че се готви следващо отсрочване, е изфабрикувана от обществените мрежи.

„ Официално и импровизирано няма информация за отсрочване на българското участие в ERM II и Шенген. Предстои отчет на ЕЦБ за българската банкова система при започване на юли. Коментари и изявления в обществените мрежи не си костват разискване на този стадий “, добави Янков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР