Планът на Националната стратегия за намаляване на бедността предвижда минималната

...
Планът на Националната стратегия за намаляване на бедността предвижда минималната
Коментари Харесай

650 лв. минимална и 1500 лв. средна заплата през 2021-а?

Планът на Националната тактика за понижаване на бедността планува минималната работна заплата да доближи 650 лв. през 2021 година, а междинната - 1500.
 
Документът е оповестен на интернет-страницата на Министерството на труда и обществената политика за публично разискване. Той има за съществена цел да понижава броят на хората, живеещи в риск от беднотия, оповестява БНР.
 
Ключов приоритет на националната стратегия за понижаване на бедността и поощряване на общественото включване „ 20-20 “ е обезпечаването на благоприятни условия за претовареност и повишение на приходите посредством интензивно включване на пазара на труда.
 
Предвижда се от 1 юли следващата година всички пенсии да се усилят с 5,7%.
 
В проекта за деяние за идващите две години за осъществяване на тактиката са написани и редица мерки за понижаване на работещите небогати, за заетост на младежи и други уязвими групи, както и за даване за безвъзмездно прилагане на учебници и други.
 
България е измежду страните, в които рискът от беднотия за популацията е над междинното ниво за Европейския съюз. По последни данни за 2017 година нивото на беднотия у нас е малко над 23%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР