Планът на компанията е да закупи 40% от собствените си

...
Планът на компанията е да закупи 40% от собствените си
Коментари Харесай

Toshiba продава активи и съкращава 7 хил. служители в опит да върне доверието на инвеститорите

Планът на компанията е да закупи 40% от личните си акции при отварянето на борсовия прозорец в петък.

© Yuya Shino
Движение на акциите на Toshiba.

Увеличаване

Движение на акциите на Toshiba.

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Fujitsu стартира преструктуриране на бизнеса си

Компанията ще се насочи към сферата на услугите и ще затвори завода си в Аугсбург, където работят 1800 души
7 ное 2018
Банкерът Нобуаки Куруматани поема Toshiba

Първият външен управител от половин век насам ще би трябвало да стабилизира изпадналата в тежко финансово положение група
14 фев 2018
Toshiba поема цялостния надзор над Westinghouse

Бъдещето на американското нуклеарно звено остава под въпрос
3 окт 2017 Японският конгломерат Toshiba разгласи, че стартира преструктуриране, с цел да върне доверието на вложителите. Компанията стартира да продава проблематични активи, редуцира работни места и ще изкупи назад акции. Новините подвигнаха цената на акциите й с 13%.

Поправянето на грешките

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Компанията разгласи, че ще продаде английското си нуклеарно поделение, а китайската компания ENN ще купи американския й бизнес за полутечен природен газ. Това е част от новата тактика на компанията за идващите пет години, която включва и съкращаването на 7 хиляди работни места.

Планът на компанията включва и назад изкупуване на 40% от акциите си. Тя се пробва да си върне доверието на вложителите, откакто счетоводният скандал от 2015 година разкри голям брой нередности в конгломерата.

" Допускаше се за опцията компанията да продаде неефективните си бизнеси и да редуцира работни места, тъй че това се очакваше в някакъв миг. Но вложителите имат вяра повече на усета си ", споделя Хироюки Фукунага, основен изпълнителен шеф на консултантската компания Investrust.

" Обявяването на назад изкупуване на 40% от акциите също несъмнено е добра вест ", прибавя той. Toshiba към този момент беше оповестила, че ще стартира назад изкупуване на стойност 700 милиарда йени, само че не беше прецизирала по кое време. Компанията разгласи също по този начин, че намалява прогнозите си за годишната облага до 60 милиарда йени, до момента в който предходните упования бяха за 70 милиарда

Планове и продажби

Японската група се пробва да продаде активите, които я доведоха до загуби. Решението за продажбата на NuGen ще забави проектите на Англия да построи нова АЕЦ. В момента южнокорейската държавна компания Korea Electric Power води договаряния с Toshiba за закупуването на дял в NuGen. Министърът на енергетиката на страната съобщи в четвъртък, че ще координира дейностите си с английското държавно управление и ще следи процеса.

Toshiba съобщи, че ще продаде предприятието си за произвеждане на полутечен природен газ в Съединени американски щати на ENN Ecological, която е част от китайската газовата компания ENN. Компанията от години се пробва да продаде този бизнес, откакто подписа 20-годишен контракт за пазаруването на LNG.

От японската компания считат, че продажбите на активи и съкращаването на работни места, както и други проекти за преструктуриране ще спомогнат за укрепването на рентабилността й в дълготраен проект.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР