Планът на Китай за създаването на международен механизъм за взаимно

...
Планът на Китай за създаването на международен механизъм за взаимно
Коментари Харесай

Китай излезе с план за международен механизъм за „здравен код“ 

Планът на Китай за основаването на интернационален механизъм за взаимно признание на „ здравния код “, улесняващ трансграничните пътувания, планува потреблението на уеднаквен QR-код, предава БГНЕС. Той не изисква потреблението на единна платформа или свързване въз основата данни на другите страни, като по този метод персоналната информация за жителите ще бъде предпазена.

От Министерството на външните работи на Китай съобщили, че президентът Си Дзинпин е излязъл с самодейност по време на срещите на Г-20 и на форума на Азиатско-Тихоокеанското икономическо съдействие за основаване на интернационален механизъм за взаимно признание на „ здравните кодове “. Пред участниците в конференциите той показал проекта на Китай по построяването на новия ред за несъмнено, здравословно и регламентирано напредване на хората. 

По двустранен път Пекин е дал на заинтригуваните страни съответните хрумвания и механически решения, като поддържа контакт със заинтригуваните страни по този въпрос.

От китайското външно министерство акцентират, че в основата си механизмът включва взаимно признание на другите типове информация, в това число данните от PCR-тестовете и предпазения персонален QR-код, който да важи за всички страни – участнички в механизма.

Според оферти от Китай проект, държавните служби на другите страни ще бъдат задължени да дават уеднаквен код на напускащите страната хора, който може да бъде на книжен или на електронен притежател. 

QR-кодът ще се проверяа при качване в аероплан, на граничните пунктове и при влизане в друга държават. По този метод контролните органи в обособените страни ще би трябвало единствено да сканират кода, с цел да получат нужната информация, а на пътуващия няма да се постанова да показва в допълнение документи за резултатите от тестванията и по кое време са направени.

Споразумението за взаимно признание на „ здравните кодове “ би трябвало да бъде плод на пълноценни друстранни договаряния, като страните няма да бъдат задължени да употребяват единна платформа и да свързват своите база данни.

Подчертава се, че в процеса на реализиране на този механизъм персоналната информация на жителите ще бъде изцяло предпазена.

Китай е подготвен да работи със заинтригуваните страни върху основаването на ред за здравословно, безвредно и регламентирано напредване на хората, акцентират от министерството.

Според анализатори, взаимното признание на „ здравни кодове “ би означавало доверие в здравната система, противоепидемиологичните ограничения и стандартите на обособените страни, което би подкрепило световното противоепидемиологично съдействие и би сложило основата за дефинитивна победа в битката с епидемията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР