Планът на Илон Мъск да изпрати десетки хиляди интернет сателитите

...
Планът на Илон Мъск да изпрати десетки хиляди интернет сателитите
Коментари Харесай

Илон Мъск се заиграва и с армията на САЩ

Планът на Илон Мъск да изпрати десетки хиляди интернет спътниците в ниска орбита е повече от впечатляващ, даже и доблестен - в известна степен.

Поне по този начин одобряваме обещанието на милиардера да даде бърз интернет във всички откъснати региони на света, където хората колкото да оцеляват без Фейсбук и Instagram.

Засега упованията са, че този бизнес модел ще е от изгода освен за хората без достъп до мрежата, само че ще донесе и баснословни доходи за компанията. А дали пък няма и трети печеливш в цялата скица...
 Един от към този момент дейните Starlink спътници

Един от към този момент дейните Starlink спътници

По време на конференция неотдавна президентът и основен действен шеф на SpaceX - Гуин Шотуел, разкри, че трети печеливш фактически има, и това е армията на Съединени американски щати.
 SpaceX, Starlink, Илон Мъск и хилядите интернет спътници на милиардера
Илон Мъск приготвя още 30 000 спътника

Какво значи това за положението на близкия космос

Шотуел описа, че към този момент даже са извършени няколко теста за свързване на летателни машини на армията със Starlink спътниците на Мъск. И опитите са били сполучливи. Няколко изтребителя са били оборудвани със специфични модеми, улавящи сигнала от космоса, а скоростта на връзката от кабините им е била към 600Mbps.

Оказва се също, че американската войска е сключила контракт за създаването на сходни системи със SpaceX, който е донесъл на компанията на Мъск нелошата сума от 29 милиона $.
 Ракетата, с която SpaceX ще прекарва товар до Марс и Луната

Ракетата, с която SpaceX ще прекарва товар до Марс и Луната

В момента се работи по оборудването на няколко бойни кораби и танкери с въпросните модеми, само че партньорството сред армията и SpaceX занапред ще пораства.
 Starlink, Илон Мъск и какъв брой ще коства достъпът до интернета на Мъск
Колко ще коства достъпът до “космическия интернет ” на Мъск

И какъв брой бърз ще е той

От Тeslarati разкриват, че ракетите, с които ще бъдат изпратени идващите групи Starlink спътници, са обект на сериозен интерес от страна на армията. Най-вероятно те ще бъдат употребени и за изстрелването на военна техника в орбита.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР