Планът на Германия за легализиране на канабиса е получил зелена

...
Планът на Германия за легализиране на канабиса е получил зелена
Коментари Харесай

Германия може да легализира канабиса за развлечение през 2024-а. ЕС даде зелена светлина

Планът на Германия за узаконяване на канабиса е получил зелена светлина от Европейски Съюз, съгласно министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах, който разгласи, че през идващите седмици ще бъде показан законопроект за легализирането на канабиса.

Германия има проект за узаконяване на канабиса за развлекателна приложимост и желае да стане първата европейска страна, която контролира продажбата на артикули от канабис.

Министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах е получил позитивна противоположна връзка от Европейски Съюз, наблягайки, че законодателството би трябвало да е в сходство с наредбите на Европейски Съюз, написа Forbes.
 Германия е все по-близо до легализирането на канабиса - какво гласи готвената промяна
Германия е все по-близо до легализирането на канабиса - какво гласи готвената промяна

С измененията ще се разреши продажбата на канабис в лицензирани магазини и аптеки

Според министъра проектите за узаконяване на канабиса ще бъдат утвърдени от Европейски Съюз. Той съобщи, че има " доста добра противоположна връзка " от Европейската комисия. Законопроект по отношение на законодателството за канабиса ще бъде показан " през ​​следващите няколко седмици ".

Законопроектът евентуално ще се основава на проекта за узаконяване на използването на канабис от възрастни, който беше утвърден по-рано. Първоначалният проект предлага някои известни ограничавания върху притежанието на канабис, в това число ограничаване от 30 грама за пълнолетни. Ще се разрешава домашно развъждане на до две растения, както и на лицензирани магазини и аптеки да продават артикули от канабис.

Рекламата на тези артикули ще бъде неразрешена, а наложително изискване ще има канабисът за забавление, продаван в Германия, да се отглежда и създава в страната.

Лаутербах изясни, че ще бъдат направени някои промени в първичния проект на държавното управление, с цел да се съобрази с европейските разпореждания. Той обаче не посочи какви ще бъдат измененията.

Ако Германия сполучливо преодолее интернационалните и европейски правни спънки и продължи с легализирането на канабиса за забавление, се чака измененията да влязат в действие през 2024 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР