Планът на Европа за военна независимост от САЩ е поставен

...
Планът на Европа за военна независимост от САЩ е поставен
Коментари Харесай

Москва: Планът на Европа за военна независимост от САЩ е под удар

Планът на Европа за военна самостоятелност от Съединени американски щати е подложен под удар. Това предизвести заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко в Мюнхен, където взе участие на годишната конференция по сигурността, осведомят съветски медии.

" За каква автономност можем да приказваме, в случай че всички решения се одобряват от другата страна на океана ", попита той.

По думите му отношението на Европа към Договора за ликвидирането на ракетите със междинен и дребен обсег зависи от Вашингтон.

Сега позицията на Европа се дефинира от Вашингтон, за жалост, означи той.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра).

Съединени американски щати потвърдиха, че напущат Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег. По време на речта за Състоянието на съюза президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери, че излизат от контракта с Русия.

Руският водач Владимир Путин разгласи, че Русия ще приключи присъединяване си в контракта в отговор на решението на Вашингтон. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР