Планът на американския президент Доналд Тръмп за Близкия изток е

...
Планът на американския президент Доналд Тръмп за Близкия изток е
Коментари Харесай

Палестинският премиер призова за бойкот на американския мирен план за Близкия изток

Планът на американския президент Доналд Тръмп за Близкия изток е " скрит план за очистване на палестинската идея ", сподели палестинският министър председател Мохамад Щайе, представен от ДПА.

Планът, който се чака да бъде показан по-късно през днешния ден, би дал на Израел " всичко, което той желае " за сметка на палестинците, съобщи Щайе и добави, че Тръмп е изгубил благонадеждността си да бъде почтен медиатор.



" Този проект цели да отбрани Тръмп от импийчмънт, а Нетаняху - от пандиза по обвинявания в корупция ", посочи Щайе на постоянното държавно съвещание в Рамала.

Израелският ежедневник " Аарец " цитира източник, непосредствен до палестинския президент Махмуд Абас , че през днешния ден Абас е отказал телефонен диалог с президента Тръмп. Източникът добави, че и предходната седмица са били правени опити за диалог по телефона. От офиса на Абас не разясниха тази информация, показва ДПА.-->

Палестинският министър председател Щайе прикани интернационалната общественост да бойкотира американския план за мир в Близкия изток . " Призоваваме интернационалната общественост да не се обвързва (с плана), тъй като той опонира на интернационалното право, а правата на палестинците не са за обмен ", съобщи Щайе, представен от Агенция Франс Прес.

Според палестинците, този проект включва анексиране от Израел на долината на река Йордан и израелските селища на окупирания Западен бряг, както и публично признание на Ерусалим за единствена столица на еврейската страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР