Планът „Макрон” и предстоящото решение на парламента за купуване на

...
Планът „Макрон” и предстоящото решение на парламента за купуване на
Коментари Харесай

Планът „Макрон” и новите изтребители скараха БСП и ГЕРБ

Планът „ Макрон” и идното решение на Народното събрание за пазаруване на нов военен аероплан вкараха в нов вербален конфликт ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Управляващи и съпротива взаимно се упрекваха кой в действителност пази националните ползи.
Румен Радев: Промените по пакета „ Мобилност “ жестоко нарушават правилата на Европейски Съюз Президентът Румен Радев съобщи, че митингът на превозвачите е обективен и се надява да има резултат
Социалистите укориха държавното управление, че е изпуснало шанса да отбрани в точния момент настояванията на превозвачите. ГЕРБ пък попитаха дали президента е защитил родните ползи при срещите си с френския му сътрудник.

„ Смятаме, че държавното управление на Бойко Борисов проспа да отбрани българския народен интерес и обрече българските транспортни фирми”, уточни Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия.
Министърът на превоза ще участва на митинга на превозвачите в Брюксел Правителството разгласи, че застава зад настояванията на българските превозвачи
„ Опозиция и ръководещи би трябвало да бъдат ръка за ръка, когато се пазят националните ползи, а не да се търси разделяне на нацията”, разяснява Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ.

Българска социалистическа партия няма да поддържа в пленарната зала предложение на кабинета за новия изтребител, тъй като не било ясно по какъв начин се взимат решенията.
Корнелия Нинова: Българска социалистическа партия ще гласоподават срещу закупуване на военен аероплан Лидерът на левицата съобщи, че Българска социалистическа партия ще търси поддръжка от ПЕС за позицията на България по Пакет "Мобилност "
„ Смятаме, че в този избор казусът не е нито в Съединени американски щати, нито в Швеция,проблемът е в България и ние го назоваваме по този начин, държавното управление на Бойко Борисов не зачита, нито Конституция, нито правова държава”, сподели Нинова.

„ Колегите от Българска социалистическа партия какво оферират – да се спре процедурата ли, не е ясно какво оферират, не е ясно каква е алтернативата, да се върнем 10 години обратно и отново да стартира, по кое време ще се модернизира българската авиация, след 100 години ли”, съобщи Константин Попов, народен представител от ГЕРБ.

Очаква се на следващия ден държавното управление да изиска от Народното събрание мандат за договаряния с американската страна за закупуване на изтребител.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР