Планът е да се търсят алтернативни трасета на доставки на

...
Планът е да се търсят алтернативни трасета на доставки на
Коментари Харесай

Венко Сабрутев от ПП: С алтернативните трасета цените на газа ще паднат рязко


Планът е да се търсят различни трасета на доставки на газ и действителна диверсификация. Досега такава диверсификация не е направена, каза в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " Венко Сабрутев във връзка прекъсването на съветския природен газ за България.

Планът включва обезпечаване на нужните количества газ през различни трасета, които биха могли да доведат даже до понижаване на цената на газа. По така наречен гръцка връзка, която към този момент 12 година не можем да изградим, би трябвало да потекат към 2 милиарда куб. метра газ. Ако се разшири, количествата биха могли да стигнат до 3-4 милиарда куб. метра, съобщи Сабрутев.

В момента търсим да набавим нужните количества със съществуващата инфраструктура. Страната ни може да си набави нужните количества, не е належащо да сме толкоз подвластни от Русия. Работата по завършване на интерконектора е главен приоритет за България. Цената, на която можем да купуваме от азерите, е 4-5 пъти по-ниска от тази на " Газпром ". Ако сменяем доставките от " Газпром " с азерски газ, цените на природния газ у нас ще падат внезапно, уточни депутатът от Политическа партия.

В дълготраен проект различните трасета ще доведат до понижаване на цената на газа. Работим за фрапантно възстановяване на изискванията, добави той.

Политиката на навеждане на глава, когато огромният брат ни натисне, завърши. Руската страна ще разбере, че Европа е по-обединена от всеки път. Нови договаряния с " Газпром " не могат да се водят на цената на националния интерес. Руската страна е тази, която едностранно взе решение за прекъсване на доставките, акцентира Венко Сабрутев.

Той разяснява и размяната на обвинявания сред президента и държавното управление.

Критиката е налице, само че истината се ражда в полемиката. Към момента виждаме, че нашите хоризонти са радикално разнообразни. Ние от Политическа партия ще подкрепим изпращането на военна помощ на Украйна, тъй като навеждането на глава в исторически проект е посочило, че е огромна неточност. Не имам вяра, че това ще счупи обединението, сподели още Сабрутев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР