План за бъдещо сътрудничество наТракийския университет в Стара Загора и

...
План за бъдещо сътрудничество наТракийския университет в Стара Загора и
Коментари Харесай

Готвят план за сътрудничество на Тракийския университет и гимназия в Гоце Делчев  

План за бъдещо съдействие наТракийския университет в Стара Загора и Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство (ПГМСС) „ Пейо Яворов “ в Гоце Делчев изготвят двете образователни заведения. Идеята за съдействието е на ректора на висшето учебно заведение доцент доктор Добри Ярков и на шефа на гимназията Ангел Живков. 
На днешната среща, по покана на доцент Ярков, е станало ясно, че специалностите им са сходни и съдействието им ще обезпечи естествено продължение от приблизително към висше обучение и ще е в синхрон с измененията в Закона за висшето обучение, които плануват взаимна работа на висшите образователни заведения (ВУЗ) с учебните заведения, които дават приблизително обучение. 
Живков се срещна с материалната и образователната база на университета. Той посети Стопанския факултет, където прегледа модерните центрове, образователни зали и новаторски практики и се срещна с преподаватели по разнообразни дисциплини. Той се срещна и с неповторимата материална база на Ветеринарномедицинския факултет - клиники, лаборатории, операционни, стационари и даже с пациенти на ветеринарната клиника, които идват от цялата страна лекарска помощ.

В ПГМСС „ Пейо Яворов “ учениците се образоват в специалностите " Митническо и данъчно обслужване ", " Ветеринарен механик ", " Агроекология ", " Горско стопанство ", " Производство на кулинарни произведения и питиета ", " Техник „ Електрически транспортни средства “, " Монтьор на селскостопанска техника "
„ Учебните проекти на нашето учебно заведение подхождат на тези в Тракийски университет и ще е напълно обикновено наши възпитаници да надграждат своите познания и компетентности тук, в този университет. Трябва да си призная, че съм удивен от това, което видях. Тракийският университет надмина упованията ми, наблюдавайки организацията, материалната база, кабинетите по образователни практики и доктрина “, показа Живков. Той е шеф на гимназията от 2016-а. Поема учебно заведение със 142-ма възпитаници в 8 паралелки. С общите старания на екипа му през днешния ден паралелките са два пъти повече, а учениците към този момент са 360, а във факултетите на Тракийския университет той вижда бъдещи благоприятни условия за по-нататъшното им образование. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР