План-сметката за дейност Чистота бе приета днес на заседание на

...
План-сметката за дейност Чистота бе приета днес на заседание на
Коментари Харесай

Комисията към Общински съвет Варна прие план-сметката за дейност Чистота

План-сметката за активност " Чистота " бе призната през днешния ден на съвещание на непрекъснатата комисия „ Благоустройство и комунални действия “ към варненския общински съвет. В новия бюджет е планувана макрорамка от 40 529 100 лева И тази година таксата за сметосъбиране остава непроменена.

На въпрос на общински консултант, по отношение на контрола на сметосъбирането, който упражнява Община Варна във връзка с компаниите реализатори, Биляна Павлова – Началник бранш „ Екологичен надзор “, отговори, че надзор се упражнява всеки ден и се постановат наказания по отношение на предоставените действия на компаниите по сметопочистване. Финансовото изражение на наложените санкции, които цитира специалистът, възлиза на към 300 хиляди лева

На вниманието на съветниците бяха поднесени голям брой въпроси, свързани с съответни улични сектори, които се нуждаят от рехабилитация. От своя страна зам.-кметът Христо Иванов изясни, че в заложената рамка за рехабилитация на пътни сектори, не са упоменати съответни такива, а съгласно потребностите на другите региони се изпраща допитване до районните администрации, какви сектори оферират за реновиране.

Постъпило предложение от общински консултант за вкарване на контейнерите за боклук подземен провокира позитивен спор, като съветниците одобриха задушевно концепцията. Те реализираха консенсус, че в бъдеще би трябвало да продължат разискванията по тази концепция.

„ Всяко предложение би трябвало да бъде съпроводено с калкулация и ценообразуване. Към това би трябвало да прибавите и цените за депониране, за рискови и неопасни боклуци, цената на преработките на биоотпадъците от паркове и градини. Затова предлагам наложително към тях да има икономическа аргументация ", разяснява предлагането зам.-председателят на Общински съвет – Варна доктор Янко Станев.

Съветниците си дадоха 6 месечен период, в който да обследват опциите.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР