План на антимигрантска група да организира парти на открито с

...
План на антимигрантска група да организира парти на открито с
Коментари Харесай

Гръцки барбекю протест със свинско и алкохол до мигрантски лагер скара депутати

План на антимигрантска група да провежда празненство навън с доста свинско месо и алкохол отвън мигрантски лагер край Солун провокира ужас в Гърция, оповестява " Грийк рипортър ".

Депутатите се скараха за препоръчаното барбекю , хиляди осъдиха събитието като провокативно в обществените медии, а други хиляди го опазиха като конституционно право на гръцкия народ.

Говорителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас съобщи в сряда, че е " недобросъвестно да се прибавя масло в огъня " и приканва за успокоение . Той обаче показва, че " всеки грък може да прави каквото желае в подтекста на Конституцията и законността ".

Гръцката група Enomenoi Makedones (Обединени македонци) изпрати онлайн покана за наличие на събитието наоколо до мигрантския лагер в Диавата , ситуиран на няколко километра западно от Солун.

Участниците възнамеряваха да употребяват свинско и алкохол в символ на митинг против възходящия брой имигранти в Гърция, защото за мюсюлманите потреблението на свинско месо и алкохол е неразрешена от Корана.

Изказвайки се по телевизия " Антена " в сряда Димитрис Зиабазис, един от уредниците на събитието, отбрани групата, като съобщи, че това е просто новаторски метод да се подчертае фактът, че регионът на Диавата се трансформира в гето .

В парламентарен спор в Атина левият политик Кристос Джианолис съобщи, че е мъчно да се каже дали събитието нарушава някакви закони, само че го назова " срам " и " провокация против хора с други убеждения ". Той приканва уредниците да понесат отговорност за този " нов вид политическо и незаконно държание ".

Консервативният политик Костас Киранакис посочи в отговор, че жителите от страни отвън Европейски Съюз не би трябвало да диктуват по какъв начин живеят гърците и че всевъзможни ограничавания против храната, предоставена на барбекюто, биха означавали ограничавания на правата на гръцките жители.
 Гърци плашат да блокират островни пристанища поради кораби с мигранти
Гърци плашат да блокират островни пристанища поради кораби с мигранти

Притокът на мигранти и бежанци продължава, 323 души за една нощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР