Пламнахме, и то така, че пушек се вдига и нищо

...
Пламнахме, и то така, че пушек се вдига и нищо
Коментари Харесай

Пламнахме

Пламнахме, и то по този начин, че дим се подвига и нищо се не види, но пък и то въобще не е за гледане.

Светът пламна под дърво и камък...

Буйни пожари в Щатите – да ги забележим какво ще вършат тамошните пожарникари, дето (според един наш герболизец!) употребили за справочник доктората на Бойко Борисов.

В Русия пък гори територия, както оповестиха информационните организации, колкото е Белгия. Само си представете, че вземе да изгори Белгия заедно с европарламента. Нашите депутати там няма какво да ги мислим – те несъмнено ще се спасят, щото толкоз вървят на съвещанията...

И у нас не се разминахме с пожарите – няма да сме по-долу от другите, я!

А на Премиера напряко Му пламна главата от Пламен Георгиев.

Какво в действителност стана ли?

На държавното нерегламентирано бунище, баш когато се организира транспарантно съвещание на кабинета (а всички съвещания на кабинета са извънредно транспарантни!), някой хвърлил незагасен фас от пура. И прозрачността отишла, та не се видяла.

Кой ли ще е хвърлил фаса? Е па несъмнено Тоя, дето рекъл: „ Кой ми такова в гащите?! “

И навръх това съвещание обаче Пламен Георгиев бил джиросан за консул във Валенсия.

Лошо няма – нали някак би трябвало да му се почисти името. Мнозина възнегодуваха, че спекулант проверява далавераджиите и ги изкарва чисти като момини сълзи.

Но поради туй консулство лумнаха нови негодувания. Да оставим тези на наша почва – рипнаха българите в Испания и най-много във Валенсия.

Че си разрешават да задават въпроси. Като по какъв начин е определен? Имало ли е конкурс за това място и къде е извършен.

Ама споделя ли ти някой – външната министърка си трае по случая. Нея повече я интересува ретроградния Меркурий и главните ѝ функционалности е да връзва червени конци на Премиер и министри срещу уроки, до момента в който най-после се окаже, че май тя е урочасала държавното управление.

А българите от Испания не мирясват – не щат следващото магаре на Бойко Борисов, желаят посланик от кариерата! И въпреки че Външното Министрество твърди, че субектът владее испански език (абе, край барбекюто на терасата му ли се организира състезанието?), нашенците там са безапелационни, че владеенето на езика му е в границите на „ пепел му на езика “ – сиреч и една гола вода не може да си поръча, която ще е баш като за него!

Но какво толкоз е станало – и да е извършен конкурс, резултатът ще е явен.

Сещаме се за емблематичен случай. В една институция се провел конкурс по документи за влиятелна служба. Явили се трима претенденти.

Единият имал 20 години стаж по специалността (такова било първото изискване), другият имал 15 години, а третият – нищо. Другият обаче владеел (това било второто изискване) 2 непознати езика повече от първия, който владеел 4, а третият бил на правилото „ пепел му на езика “. Но най-важното условие в състезанието по документи било третото: претендентът трябвало да се споделя Серафим Пройчев Гевезезов. И единствено третият претендент имал документ за това. И спечелил.

Но да се върнем на случая във Валенсия – ха познайте (без да ползвате жоркер от аудитория, 50 на 50 или " обади се на другар "!) кой е Гевезезов!

Впрочем съветваме ви да си запазите жокера 50 на 50 за избора на основен прокурор, където претендентът е един!

Играта продължава.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР