Пламенни изказвания пред възбудени тълпи, взети на подбив потенциални противници:

...
Пламенни изказвания пред възбудени тълпи, взети на подбив потенциални противници:
Коментари Харесай

Зад междинните избори, Тръмп вече мисли за 2020 година

Пламенни изявления пред възбудени тълпи, взети на майтап евентуални съперници: като се хвърля в акцията за междинните избори, Доналд Тръмп към този момент гледа към президентските избори през 2020 година.

С до четири предизборни срещи седмично под неговия девиз " Да създадем Америка още веднъж велика ", предприемачът въодушевява правилните си последователи с вярата да помогне на републиканците да запазят, след изборите на 6 ноември, контрола си в Камарата на представителите и в Сената във Вашингтон.

" Демократите желаят да усилят безпределно налозите ви, да хвърлят страната ни в социализма ", извика гръмко Доналд Тръмп в събота пред последователите си в Елко, щата Невада. " Ще се пробват да хвърлят страната ни в призрачен сън на парализа и безпорядък ".

Тези събирания, където музиката и остроумните изявления са напълно същите като тези, които определяха ритъма на предизборните прояви на милиардера преди изненадващата му победа през 2016 година, дават начален сигнал на акцията му за 2020 година.

За Стив Банън, някогашен консултант на президента републиканец и изразител на американския шовинизъм, междинните избори са " начало на акцията за преизбиране на президента Тръмп ".

Стопроцентов претендент

Така, макар че публично води акция за законодателите, които се избират по места, президентът приказва основно за себе си, възхвалявайки към този момент историческите, съгласно него, триумфи в мандата му, които потеглят от " най-хубавата стопанска система " в света и стигат до битката му против незаконната имиграция.

" Америка ", отсече той пред възторжената си аудитория, " още веднъж е уважавана по света ".

Като в допълнение преимущество, тази обиколка му дава опция да сътвори мрежа от доброволци в цялата страна и да набере средства. С към този момент насъбрани 106 милиона $ за акцията му през 2020 година, Доналд Тръмп има огромна преднина пред всеки евентуален противник.

" Стопроцентово ", отговори той в средата на октомври, когато го попитаха дали ще се кандидатира за втори мандат.

Концентрирано върху заетостта и патриотизма, посланието му отеква мощно в Съединени американски щати. С несравним жанр, той съчетава въздействащи лозунги и насмешки, които от време на време подхождат за учебен двор, без да се колебае да извърта обстоятелствата.

Не е елементарно за демократите да се опълчват на посланието му, счита Робърт Ериксън, учител по политически науки в университета в Колумбия.

" Замерянето с тиня не им прави доста добра работа. И в случай че има някой, който е в положение да се изправи величествено над всичко това, още не виждам кой би могъл да бъде ", проучва той, до момента в който демократите търсят идната партийна фигура, ненапълно осиротели откакто Барак Обама напусна Белия дом.

Лудия Джо

Самият Доналд Тръмп следва линията, която го изведе до шоковата му победа. И продължава да кичи съперниците си с добре познати прякори, които постоянно са обидни.

Бившият претендент на първичните избори на демократите Бърни Сандърс става " Лудия Бърни ". Колкото до сенаторката Елизабет Уорън, която се чака да се включи в конкуренцията на демократите през 2020 година, тя е " Покахонтас ", постанови американският президент, с насмешка към изказванието й, че има далечни индиански корени.

Бившият вицепрезидент Джо Байдън, който към този момент се подрежда на най-хубавото място на стартовата линия в допитванията на демократите за 2020 година, отнася двойна доза насмешки.

" Лудият Джо Байдън се пробва да се прави на твърд. Но е слаб както душевен, по този начин и физически ", написа в Туитър Доналд Тръмп. Той твърди, че в дуел Байдън " бързо ще изяде багра и ще се разреве ".

Все отново още е мъчно да се предскаже какво ще се случи след две години, акцентира Робърт Ериксън. Нови персони по сходство на Барак Обама и Доналд Тръмп към момента може да се появят и да извърнат всичко надолу с главата.

" На този стадий, тъкмо преди четири години, Тръмп даже не беше считан за сериозен претендент ", спомня си Ериксън. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР