Пламена Миткова си поставя още по-високи цели след спечелването на

...
Пламена Миткова си поставя още по-високи цели след спечелването на
Коментари Харесай

Пламена Миткова: Имам много по-високи цели

Пламена Миткова си слага още по-високи цели след спечелването на сребърния орден в скока на дължина на Европейското състезание по лека атлетика до 20 години в Йерусалим (Израел).

18-годишната Миткова, която е международна шампионка във възрастовата група в дисциплината от Кали 2022, приключи на второ място във финала по-рано през днешния ден с подравнен персонален резултат за сезона от 6.54 метра.
 Пламена Миткова ни донесе втори орден от европейското
Пламена Миткова ни донесе втори орден от европейското

Атлетката ни остана на 2 см от златото в скока на дължина

Пловдивчанката, чиято подготовка за надпреварата беше нарушена през предишния месец поради лекуване на травма на глезена на отскачащия ляв крайник, направи три опита над 6.50 метра, като остана единствено на 2 сантиметра от първото място, което заслужи Елизабет Ндуди с народен връх на Ирландия до 20 години.

" Развълнувана съм от този орден, надпреварата беше доста тежко. Цялата 2023-а година беше сложна за мен, тъй като приключих и учебно заведение и нямах доста време за тренировки. Затова среброто е добре, само че задачите ми са доста по-високи. Надявам се идната 2024-а година да бъде по-хубава и аз да се оправям по-добре. Основната ми цел са Олимпийските игри ", сподели Миткова.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР