Пламен Младеновски е предложението на ГЕРБ за председател на Комисията

...
Пламен Младеновски е предложението на ГЕРБ за председател на Комисията
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага Пламен Младеновски за нов шеф на КЕВР

Пламен Младеновски е предлагането на ГЕРБ за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране. В момента той е шеф на дирекция "Електро- и топлоенергетика " в регулатора. Той е и единствената номинация за ръководител на комисията, чийто състав би трябвало да бъда освежен с още четирима нови членове поради изтеклия им мандат, съобщи БНР.

За двете места за комисар, отговарящ за енергетиката, са препоръчани двама от сегашните ѝ членове – Владко Владимиров е номиниран от депутата Валери Симеонов, а Евгения Харитонова от ГЕРБ.

Освен нея за този пост партията предлага също Георги Добрев, работещ в Български енергиен холдинг, и Валентин Терзийски, който сега е в управлението на „ Топлофикация-София “.

Бивш шеф на сдружението е предлагането на „ Воля “ – Кремен Георгиев.

Освен за енергетика ГЕРБ е предложила Георги Добрев и за икономист на регулатора дружно с Любомир Дреков, някогашен кмет на столичния регион „ Лозенец “.

Стартира процедура за избор на ръководител и 4-ма членове на КЕВР

Един от предходните шефове на „ Булгаргаз “ – Любомир Денчев, е предлагането на Българска социалистическа партия. Те са създали и единствената номинация за единственото място за комисар във водния бранш – това на досегашния член Димитър Кочков.

Кандидатите за ръководител на регулатора и бъдещите комисари ще бъдат изслушани в парламентарната енергийна комисия идващия вторник.

Очаква се техните имена да бъдат гласувани от Народното събрание още идната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР