Пламен Митков, състезател на Спортен клуб по лека атлетика Радуканови“

...
Пламен Митков, състезател на Спортен клуб по лека атлетика Радуканови“
Коментари Харесай

Пламен Митков от Видин стана републикански шампион при момчетата под 14 години

Пламен Митков, играч на Спортен клуб по лека атлетика „ Радуканови “ – Видин, завоюва златен орден на извършения на 18 февруари Национален шампионат за девойки и момчета под 14 години в зала. 

Това заяви за Българска телеграфна агенция Мирослав Радуканов, който е треньор на видинския лекоатлет.

Пламен Митков завоюва купата на трибоя откакто на спринта на 60 метра записа резултат 8.19 секунди, на скок дължина преодоля 5,36 метра и в бягането на 800 метра реализира 2:31,59 минути. Така с общ резултат от 205 точки видинският лекоатлет завоюва златния орден. Втори остана състезателят на Семеен кодекс „ КЛАСА “ Борис Фусков, със 198 точки, а трети – Деян Димитров от „ Пауталия “ (Кюстендил), със 191 точки.

„ Състезанието мина с напрежение, тъй като до последната дисциплинираност, до последните метри се решаваше златният орден. За наша наслада, Пламен Митков съумя да се пребори и да стане първенец при момчетата до 14 години. Във всички дисциплини Пламен записа персонални резултати, като изключително впечатляващо е достижението му на скока дължина “, сподели Мирослав Радуканов. Той посочи, че единствено пет точки разделят състезателя му от националния връх в трибоя при момчетата под 14 години.

На Националния шампионат за девойки и момчета под 14 години Семеен кодекс „ Радуканови “ взе участие с осем състезатели – четири девойки и четири момчета, сподели Радуканов. „ Поздравявам всички деца за постигнатите резултати, тъй като за някои деца това беше първо съревнование. Всички се показаха повече от почтено “, уточни треньорът.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Той изясни, че това показване на клуба е реализирано при доста сложни условия за тренировки. Причината е, че закритата лекоатлетическа писта във Видин сега се ремонтира и в нея не може да се организира подготвителен развой. За този интервал клубът употребява салона на Профилираната природо-математическа гимназия „ Екзарх Антим I “ и два фитнеса в град Видин. „ Надявам се, че лятото, при по-нормална подготовка, ще реализираме още по-добри резултати. На 95% залата е подготвена. Очакваме да ни оповестят и период за разкриване, с цел да можем да проведем и нашия обичаен шампионат „ Дортикум “, който ще бъде с интернационално присъединяване и чакаме много посетители. Надявам се, че всеки ще има опция да пристигна, да види новата ни съвременна зала и да се състезава в едни доста положителни условия “, означи Мирослав Радуканов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР