Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до първа историческа титла на

...
Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до първа историческа титла на
Коментари Харесай

В Русия признаха Пламен Константинов за треньор №1 на сезона

Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до първа историческа купа на Русия. Това стана, откакто възпитаниците на българския експерт завоюваха безапелационно постоянния сезон и получиха правото да са домакини на шампионата от “Финалната шестица” от 30 март до 6 април.

Малко преди този момент от Всерусийската федерация по волейбол прекратиха сезона поради международната пандемия с ковид и оповестиха Локомотив за първенец.

Дори един от най-големите противници на Локомотив от Динамо (Москва) признаха, че Пламен Константинов е бил треньор №1 на сезона и го избраха за ментор на Идеалния тим на сезона в Суперлигата на Русия.

“Пламен Константинов реши да не прави огромни промени след не най-успешния минал сезон и продължи систематичното развиване на тима. Той не правеше внезапни промени, откри метод към всеки състезател и сътвори колектив, в който всеки е подготвен да помогне на всеки. В същото време Локомотив стана най-силния и най-стабилен тим, който не блестеше, само че бе смъртоносно ефикасен. Във всички детайли “железничарите” демонстрираха доста високо равнище. Локомотив справедливо завоюва постоянния сезон в Суперлигата и съвсем доближи до финала в шампионата за Купата на CEV, което също е отличен резултат”, се споделя в материала в уеб страницата на новия клуб на Цветан Соколов - Динамо (Москва).
Според столичани в Идеалния тим на Суперлигата на Русия попадат:

Разпределител:
Фабиан Джизга - Локомотив (Новосибирск)

Диагонал:
Мачей Музай - Газпром-Югра (Сургут)

Посрещачи:
Сам Деруу - Динамо (Москва)

Ян Ерещенко - Енисей (Красноярск)

Централни блокировачи:

Михаил Щербаков - Кузбас (Кемерово)

Владимир Съемщиков - Динамо (Москва)

Либеро:

Сергей Мелкозьоров - АСК (Нижний Новгород).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР