Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия национален тим по

...
Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия национален тим по
Коментари Харесай

Пламен Константинов е новият волейболен селекционер на България

Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия народен отбор по волейбол. Решението бе взето с болшинство от Управителният съвет на Българската федерация. Гибона заема поста, който беше овакантен от Николай Желязков. Сред останалите претенденти бяха Мартин Стоев, финландецът Туомас Самелвуо и италианецът Алберто Джулиани.

Константинов застава на поста селекционер за повторно след 2014 година. Под негово управление националите приключват на девето място на Световното по волейбол през 2018. След края на шампионата на планетата той напуща длъжността след приключването на контракта му .
Пламен Константинов.
Пламен Константинов започва кариерата си в Левски през 1986 година. Играе в Гърция дълги години, където пази цветовете на ПАОК, Арис, Орестиада, Ираклис, Олимпиакос и Панатинайкос. Във френския Тур играе дружно заедно със съотборника си от националния тим Владимир Николов. Константинов се трансформира в най-скъпия волейболист на България за времето си, откакто минава от Ястржебски в съветския Газпром за 600 000 евро. За последно той носи екипа на гръцкия Ираклис през сезон 2008/2009 година

Определян е два пъти за Най-добър волейболист на Гърция. Печелил е 6 национални шампионата – с Арис, Ираклис, Олимпиакос, Панатинайкос, Славия и Левски. Бивш капитан на българския народен тим по волейбол (2005 – 2009). Участва на Олимпиадата през 1996, както и на тази през 2008 година Константинов има три участия на международни шампионати, 6 на европейски и 11 в Световната лига. На 22 юли 2009 година се отхвърля от националния тим, откакто не е включен в тима за международните квалификации и Европейското в Турция. След това взема решение да постави завършек на кариерата си като професионален волейболист.

През 2016 година Константинов поема и съветския Локомотив Новосибирск, с който печели бронзовите медали в шампионата на Русия. През 2020 година става първенец с съветския отбор. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР