Пламен Карталов: Драскачите от Япония нямат място в Софийската операДвама

...
Пламен Карталов: Драскачите от Япония нямат място в Софийската операДвама
Коментари Харесай

Пламен Карталов: Драскачите от Япония нямат място в Софийската опера

Пламен Карталов: Драскачите от Япония нямат място в Софийската опера
Двама чиновници на Софийската опера са осквернили мемориала в Хирошима, шефът акад. Пламен Карталов ги уволни и се извини посредством позиция до медиите.

Софийска опера и балет показва откровеното си отвращение и шок от осъщественото посягане против Мемориалния парк на мира в гр. Хирошима, за което японските управляващи ревизират двама чиновници от техническия екип на турнето на Операта в Япония.

Драсканици оскверниха мемориалния парк. Един от тях е на български и гласи "Локо София".

"Осъждаме този вандалски акт, който визира по неприемлив и неприличен метод паметта на жертвите на атомната бомбардировка от 06.08.1945 година Това е извънредно поругаване по хулигански подбуди на признака на една международна покруса.

Поднасяме извиненията си на японския народ, който стана жертва на недомислените действия на български жители, решили да изразят футболните си пристрастия по извънредно афектиран и неудобен метод. Те би трябвало да понесат с цялата тежест на закона следствията от дейностите си", декларира шефа на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов.

"Софийска опера и балет изрично се разграничава от причинителите, като същите нямат място в трупата ни и по тази причина прекратяваме изцяло връзките си с тях.

Изразяваме готовността си за всевъзможен тип подпомагане на японските управляващи при осъществяване на следствието по случая.

Признателни сме за великодушното гостолюбие, с което бяхме посрещнати на японска земя. Изразяваме откровеното си страдание, че плодотворната ни взаимна активност към този момент 20 години, отдадена на хубостта и изкуството, както и последните триумфални триумфи на представленията на „ Кармен “ и „ Турандот “ на Софийската опера и балет в Япония, бяха помрачени от този противен инцидент", продължава акад. Карталов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР