Пламен Камбуров ще стартира от трета позиция на „Писта София”

...
Пламен Камбуров ще стартира от трета позиция на „Писта София”
Коментари Харесай

Камбуров стартира трети на Писта София

Пламен Камбуров ще започва от трета позиция на „ Писта София” след съботните квалификации за една от най-популярните автомобилни съревнования у нас. Състезанието е трети кръг от националното състезание на затворен маршрут. То се организира още веднъж след десетгодишно спиране.

„ Писта София” е първо присъединяване на Камбуров в шампионата на писта за 2019 година Този сезон той реши да се концентрира върху шампионата по планинско нанагорнище (в което води в генералното класиране), само че през сегашния уикенд се връща към затворения маршрут.

„ Голяма част от деня мина в конфигуриране на автомобила, който по принцип е с реглажи за планинския шампионат”, разяснява Камбуров след края на съботните сесии. „ Все още прецизираме оптималния вид, с цел да бъде колата допустимо най-бърза и конкурентна”, добави той.

Двукратният народен първенец на затворен маршрут кара Мицубиши Лансър Ево IX. Той добави, че в неделя ще се бори за победа. Камбуров означи и страхотното въодушевление към конкуренцията, която липсваше от календара на автомобилния спорт у нас в продължение на десетилетие.

Снимка: lap.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР