Пламен Иванов ще представи България в състезанието по ефективно шофиране

...
Пламен Иванов ще представи България в състезанието по ефективно шофиране
Коментари Харесай

Плевенчанин ще участва в световно първенство по ефективно каране на камиони

Пламен Иванов ще показа България в надпреварата по дейно шофиране на камиони Optifuel Challengе 2017. Надпреварата ще се организира на 18 октомври в Толедо, Испания, а първенецът ще получи чисто нов камион Renault T 480 13L Optifuel.

Иванов, който е победител в дисциплината за България, ще премери сили с още 28 национални първенци на своите страни. В борбата за място във финалния кръг на надпреварата са се присъединили над 2500 участници, оповестиха уредниците.

" Участието ми във финала е огромна отговорност, тъй като имам вяра, че представям освен себе си, само че и гилдията на българските професионални водачи. А те в действителност са едни от най-способните в света ", сподели Иванов в навечерието на надпреварата.

Надпреварата в Толедо ще се организира в две елементи. Участниците ще би трябвало първо да решат тест, който ревизира знанията им, свързани с икономичното и екологично шофиране. След това те ще би трябвало да показват това и на процедура по време на 40-минутно шофиране на камион Renault Trucks T Optifuel.

 Плевенчанин ще взе участие в международно състезание по дейно каране на камиони

Участниците ще бъдат оценени за невисок разход на гориво и поддържане на ефикасна скорост, която би разрешила осъществяването на транспортни задания при действителни условия. Контролен автомобил ще се движи по маршрута дружно със състезателите, с цел да регистрира трафика и факторите, които могат да повлияят на шофирането.

" В основата на сполучливата тактика съгласно мен е карането без газ, което се оказва много сложна задача. Но има и други фактори, в това число и доза късмет. Затова ще се веселя, в случай че сътрудниците в България ми стискат палци ", добавя Иванов.

Държавите, които ще имат представител в Optifuel Challenge 2017:

Алжир, Германия, Белгия, България, Чили, Хърватия, Испания, Естония, Франция,
Финландия, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Мароко, Норвегия,
Полша, Португалия, Чехия, Румъния, Англия, Сърбия, Словакия,
Словения, Швейцария, Тунис и Украйна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР