Пламен Илиев получи много тежка контузия на 17 април –

...
Пламен Илиев получи много тежка контузия на 17 април –
Коментари Харесай

Пламен Илиев: Победа над Левски ще е решителна крачка към титлата

Пламен Илиев получи доста тежка травма на 17 април – Разпети петък. Тогава той скъса ахилес, до момента в който се приготвя самостоятелно по време на карантината. Така за вратаря сезонът свърши прибързано и в този момент той минава през ежедневна рехабилитация и се надява скоро още веднъж да е на терена. Илиев, който изкара цели 4 години на " Герена " и даже бе капитан на Левски, е съвършен събеседник преди днешното дерби сред " сините " и Лудогорец. Ето какво сподели вратарят в първото си изявление след тежката контузия.

- Пламене, по какъв начин се чувстваш месец и половина след тежката травма, която получи?
- За в този момент се усещам обикновено. В понеделник махнах патериците и сложих маратонките, както се споделя. Сега самото ми ахилесово сухожилие би трябвало да придобие разтегливост.

- Докторите дават ли прогноза по кое време ше можеш да се върнеш на терена?
- За всеки футболист при сходна травма времето за завръщане на терена е самостоятелно. Но мисля, че 5-6 месеца няма да видите (смее се).

- Как тъкмо се контузи? Навсякъде заглавието бе: " Пламен Илиев се контузи у дома "...
- Не е у дома тъкмо. Всеки имаше направена стратегия. Аз правех бегово упражнение и точно тогава скъсах самото сухожилие.

- Как смяташ – щеше ли да получиш тази травма, в случай че всичко беше обикновено и ти можеше да тренираш дружно с тима на терен?
- Не знам дали щеше да се случи по този начин. Имахме един интервал от време, в който не тренирахме въобще. След това започнахме да се готвим по самостоятелна стратегия и чак тогава се стигна до тази травма.

- Как се почувства в оня миг – тъкмо преди Великден, без футбол, по време на карантина?
- На Разпети петък получих тази тежка контузия. Чу се съществено изпукване. Почти бях уверен, че съм го скъсал. Обадих се на доктора. Той незабавно пристигна и за 20 секунди откри, че съм скъсал ахилеса си.

- Кой те закара в София за интервенцията?
- Владо Стоянов. Все отново съм с две деца, не желаех жена ми да събира багажи, да приготвя незабавно пътуването. Звъннах на Владо, тъй като сме много близки. Той ме взе ме и закара в София.

- Какво си говорехте по пътя. Все отново и той имаше големи проблеми с тежка травма?
- Говорихме си за други неща. Гледаме да не обръщаме внимание на травмата. Хубавото е, че Владо се върна на терена. Радостното е, че прекосих през тежкото. Нямах инфекции, както за жалост се случи при него.

- Имал ли си други тежки травми в кариерата си?
- Чак толкоз тежка – не. Продължително време не съм отсъствал от терена.

- Да се върнем на сегашното. Какво очакваш от дербито сред Левски и Лудогорец, което е през днешния ден от 21:00 часа?
- Радостното е, че това дерби ще се играе пред аудитория. Преди пандемията гостувахме на Интер на " Сан Сиро " и нямаше аудитория. Беше много неприятно. За футболистите е много тежко – губи се мотивацията. Според мен на " Герена " ще се получи забавен дуел. Всички са жадни за футбол. Ако победим Левски, значително ще обезсмислим мачовете до края и ще създадем решителна крачка към купата.

- До момента бил ли си в тим, където имаш толкоз мощна конкуренция – Владо Стоянов и Ренан до Сантос?
- Досега такава конкуренция не съм имал на никое място. Добре е и за тримата. Аз съм на мнение, че който е в най-хубава форма той би трябвало да играе. Треньорите преценят.

- Вече година и половина си в Разград. Свикна ли с Лудогорец?
- Чувствам се напълно обикновено. Приеха ме сносно. Адаптацията ми мина бързо. Всичко е обикновено, на жена ми и харесва, огромното ми дете върви на градина.

- Това, че знаеш румънски оказва помощ ли ти, поради това, че в Лудогорец постоянно е имало румънци?
- Голям плюс е за мен. Сега са трима – Григоре, Моци и Кешерю. Преди това тук бе и Ади Попа. При всички положения е добре, че понаучих румънски до момента в който играех за „ Ботошани “ и „ Астра “.

- Какво ти оказа помощ престоя в Румъния. От Левски отиде непосредствено в по-скромен клуб като Ботошани, което беше огромна изненада...
- Бях изпаднал в дупка. Трябваше да направя крачка обратно, с цел да си върна самочувствието. Доста добре за мое благополучие се получиха нещата. Ботошани бе по-малък клуб, само че по-късно прекосих в Астра, който по това време беше първенец.

- Кой мач с екипа на Лудогорец досега ще помниш вечно?
- Доста мачове съм направил положителни. Но пък в други съм правил неточности. Целта ми е осъществим това, което желаят от нас треньорите и шефовете. Жалко, че отпаднахме от шампионата за Купата на България. С „ Интер “ пък играхме доста почтено. За момента сезонът е добър, тъй като сме водачи в класирането. Не знам по кое време ще стартират евротурнирите, само че задачата ще е ясна – влизане в групите на Шампионската лига.

- Спомена мачовете с Интер. Как се почувства против голов див звяр като Ромелу Лукаку?
- Играл съм много против съществени имена. С националния отбор съм се изправял против Нидерландия и Франция. Истината е обаче, че Лукаку е много сложен. Много е огромен, здрав физически, механически е талантлив, а е и бърз. Беше много мъчно и на нашите бранители да се оправят с него. Той направи разликата в двата дуела, като ни означи голове. Истинско наслаждение е да се изправяш против сходни футболисти.

- За край. Беше капитан на Левски, по какъв начин би коментирал последните събития на Герена?
- Доста години съм надалеч от Левски. Но мога да кажа, че не бяха приятни нещата в Левски с неяснотата към бъдещето. Акциите са в Наско Сираков и това е добре. Той е постигнал доста огромни неща с Левски, освен като футболист, само че и като началник. Искаме да има мощен Левски, с цел да имаме същинска конкуренция.

Богомил Русев, " Меридиан Мач "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР