Пламен Георгиев започна да събаря терасата си. Това е едно от

...
Пламен Георгиев започна да събаря терасата си. Това е едно от
Коментари Харесай

Пламен Георгиев послуша Бойко - почна да събаря прословутата тераса с барбекюто

Пламен Георгиев стартира да събаря терасата си. Това е едно от изискванията, които му беше сложено от премиера Бойко Борисов, с цел да отиде консул в Испания.

На 7 октомври някогашният антикорупционен началник и предстоящ консул Пламен Георгиев отдръпна жалбата си против община Слатина. С нея той оспорваше разпореждането за унищожаване на противозаконните постройки на терасата му.

Молбата на Георгиев бе подадена в Административния съд. Така на процедура бъдещият консул във Валенсия се съгласи със заключението, че съвсем 60 квадрата от навесите са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени.

Колегите от БГНЕС напомнят, че Пламен Георгиев подаде оставка като началник на антикорупционната комисия в последния ден на юли 2019 година и още същия ден оставката му бе утвърдена от Народното събрание. Той изясни напускането на поста със абсурда с терасата на жилището му в София. Проверка на Национална агенция за приходите посочила, че всичко към приходите и придобиването на парцела на Георгиев е чисто, разгласи тогава той.

В началото на август прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се събра на изключително съвещание, с цел да го възвърне на работа като прокурор в профилираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август, взеха решение правосъдните кадровици. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на профилираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.

На 9 август 2019 година държавното управление назначи някогашния ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) за общоприет консул на България в испанския град Валенсия, с решение, взето на закрито съвещание.

На 2 октомври Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) освободи Георгиев като прокурор с цялостно болшинство, само че в отсъствието на самия Георгиев и на основния прокурор Сотир Цацаров. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР