Пламен Георгиев е все още на поста си като председател

...
Пламен Георгиев е все още на поста си като председател
Коментари Харесай

Антикорупционният шеф се скри от въпроса защо е ипотекирал тераса от 186 квадрата, а казва, че не е негова

Пламен Георгиев е към момента на поста си като ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), тъй като против него няма подаден публично сигнал поради имотната му сага. Това сподели самият Георгиев, отговаряйки на журналистически въпроси, в това число тези на Actualno.com.
Запитан по какъв начин ще ревизира независимо хората, които твърди, че го заплашват, откакто за самия него има съществени неясноти по отношение на имуществото си, ръководителят на КПКОНПИ съобщи: " Атаките против мен идват от еднакъв център - олигарсите, които са недоволни, че има битка с корупцията " и посочи, че има импортирани искове за 3 милиарда лв.. Вие какво очаквате, че всичко ще бъде безпроблемно? продължи прибързано той, отбягвайки журналистическите въпроси за терасата със сауната, която е ипотекирал, макар че твърди, че била обща част .
Вместо отговор на този въпрос той предложи друго: " Мога да ви кажа по какъв начин вървят инспекциите на другите забъркани (бел. ред. - Цветанов и служителя Симеон Велков) - в границите на 4-5 дни сме открили нотариуса. Всички покупко-продажби са изповядани при еднакъв нотариус, това ни направи усещане. Обаче, несъмнено, не можем да кажем, че има някаква съответна връзка, тъй като това е естествена процедура компаниите да изповядват. Изискали сме всички покупко-продажби осъществени от компания " Артекс " от 2007 година, ревизирали сме всички техни покупко-продажби, в този момент проучваме дали има други лица. В момента текат 4 инспекции - инспекцията на някогашната зам.-министърка Колева, на господин Цветан Цветанов, на господин Вежди Рашидов и също по този начин инспекцията, която е на госпожа Цачева. Установихме, че част от покупко-продажбите са реализирани от юридически лица, т.е. не всички са закупували парцелите като физически лица. Събрали сме цялата информация за компаниите, настрана сме изискали приемането на едно решение в Народно събрание, по отношение на промените на Закон за устройство на територията (бел. ред. - така наречен корекция " Артекс ", призната на 25 януари, 2017 година), имаме всички разисквания в парламентарните комисии, имаме гласуванията, с цел да установим кой кака е дал своя вот (бел. ред. - Actualno.com го откри в границите на 1-2 часа при кръстосана инспекция от екселската таблица в съответната стенограма на парламента), желали сме информация от Сметната палата дали има дарения на политически партии от компания " Артекс " и освен от нея. Установили сме всички компании на сем. Мирянови и сме изискали за всичките компании дали тези компании имат някаква политическа връзка с политически партии под формата на дарения, каквито и да са те. Това е изискана информация. Изискали сме също информация за всички компании, осъществявали надзора върху жилищните здания на " Артекс " и проучваме и там същите въпроси ", описа Георгиев. И продължи:
" За остарялата инспекция - желаете да разясня едни качени неподписани документи в някакъв уебсайт. Тези неподписани документи сега се проучва дали въобще дават отговор на истината, тъй като се качиха някакви неща в медийното пространство. Как очаквате да се разясняват някакви документи, които някой качил без автограф - това не е документ, това е несериозно. Крайно време е да се разбере, че в тази страна би трябвало да се съблюдават разпоредбите и да се разяснява и да се изнасят обстоятелства единствено когато в действителност имаме годни доказателства ".
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР