Пламен Димитров настоява на затваряне на ножицата между бедни и

...
Пламен Димитров настоява на затваряне на ножицата между бедни и
Коментари Харесай

КНСБ иска да затвори ножицата между бедни и богати

Пламен Димитров упорства на затваряне на ножицата сред небогати и богати, която се отворила в България в последните години, с цел да може да бъде обезпечен общественият резултат, благополучието и благоденствието.

Този коментар той направи при откриването на кръгла маса на тематика " Данъчната система в България: трендове, провокации, благоприятни условия ".

От КНСБ подсетиха, че в отчетите на Европейската комисия било записано, че в пет области има сериозни обстановки. За това би трябвало да се финансират съответно обществените потребности, които има страната, показаха от синдикалната организация.

За обществените системи, за общественото подкрепяне и за доста политиките на пазара и за ред други неща, които неведнъж приказваме, че не стигат средствата без значение, че в този момент се харчат средствата на едро, с цел да си купим самолетчета, с които не знаем дали ще се увеличи сигурността ни, подлага на критика президентът на КНСБ.

Неравенствата са най-тежки в България, регистрира Пламен Димитров и това се дължи на данъчната политика, която водим през последните 10 години. Крайно време е дебатът да бъде комплициран на масата с решения и без значение кой какво е споделил, че е " свещена крава ".
 КНСБ предлага 9 промени в данъчната система
КНСБ предлага 9 промени в данъчната система

Очакваните доходи от ограниченията са над 2 милиарда лв.

На КНСБ не им се вижда чак толкоз невероятно, в случай че от това зависи бъдещето на страната и като цяло стопанската система, и бъдещето на нацията. Те акцентират доста рационални оферти, които ще бъдат коментирани.

АИКБ са съгласни за налог за богатите, който е една от измененията в данъчната политика на синдикалната организация, съобщи ръководителят на работодателската организация Васил Велев пред публицисти.

По думите му едно от рационалните оферти би трябвало да бъде за фамилното подоходно облагане , което би трябвало да помогне за решаването на демографската рецесия.

" Ние като работодатели бием камбаната доста от дълго време по тази причина, тъй като всяка година губим 45 000 души на пазара на труда " , акцентира шефът на АИКБ.

Според Велев данъчните промени би трябвало да се обсъдят за период след 2 години. В рамките на сегашния управнически мандат е заявено, че данъчни промени няма да се вършат, данъчната система ще бъде устойчива и бизнесът и вложенията ще разчитат на данъчна непоклатимост.
 Данъчната ни система - една от най-несправедливите в Европейски Съюз
Данъчната ни система - една от най-несправедливите в Европейски Съюз

КНСБ упорства на корпорациите да бъдат наложени по-големи налози

За това от КНСБ припомниха, че оферират девет промени в данъчната система . Сред тях са:
Въвеждане на необлагаем най-малко, който да бъде еднакъв на Минималната работна заплата (МРЗ); Поетапно увеличение на оптималния застрахователен приход до сума, равна на 10 пъти откритата МРЗ за страната; Интегриране на детайли на фамилно подоходно облагане като повсеместен модел на използване в данъчната политика. Като образец в тази посока, в случай че бъде въведен най-малък първичен общ приход на семейство от 24 000 лв; Въвеждане на налог " благосъстояние " във връзка с спомагателни жилища, скъпи коли, скъпи вили, яхти и други Въвеждане на налог върху финансовите транзакции, който да бъде еднакъв на 0,1% при обмяната на акции и облигации и 0,01% за контракти на дериватни инструменти; Повишаване на налога върху приходите от дивиденти от 5% на 10% с оглед следване на идентична логичност с тази на корпоративното облагане. Въвеждане на правила на данъчно облагане за цифрово наличие или така наречен " цифров налог ". Положително мнение на българското държавно управление по отношение на възходящия спор в Европейски Съюз за основаването на обща консолидирана основа за облагане с корпоративен налог на компаниите; Въвеждането на спомагателни данъчни тласъци през детайлите на директното данъчно облагане и за бизнеса, и за жителите при направени вноски в секторни фондове за спомагателна подготовка.
Реализацията на всички горепосочени ограничения ще костват на държавния бюджет малко над 1.6 милиарда лева Приходите обаче се чака да бъдат малко над 2 милиарда лева
 Борисов даде обещание на бизнеса да не подвига налозите
Борисов даде обещание на бизнеса да не подвига налозите

Единственият късмет за повдигане на приходите е икономическа стабилност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР