Пламен Бобоков излиза на свобода срещу 1 млн. лева гаранция.

...
Пламен Бобоков излиза на свобода срещу 1 млн. лева гаранция.
Коментари Харесай

Пламен Бобоков излиза на свобода срещу 1 млн. лева гаранция, Узунов - Узунов пък ще напусне ареста под гаранция от 20 000 лв.

Пламен Бобоков излиза на независимост против 1 млн. лв. гаранция. Пламен Узунов пък ще напусне арест а под гаранция от 20 000 лева Това съобщиха от прокуратурата.

Днес след преценка и разбор на събраните доказателства, Специализираната  прокуратура  е предявила  обвинение   на  Пламен Бобоков   и  Пламен Узунов  за  участие  в  престъпен  сговор,   с  цел  реализиране на  търговия с въздействие и длъжностни закононарушения, в интервала от началото на месец януари 2019 год. до настоящия  миг - престъпление  по член 321, ал.6 от Наказателен кодекс.

Наред с това Пламен Бобоков   и  Пламен Узунов  са  упрекнати и в осъществяването на закононарушение по работа в съучастничество, в интервала от 08.05.2019 година до 28.08.2019 година, като Бобоков е подбудил на 21 пъти Узунов, в качеството му на длъжностно лице, да наруши служебните си отговорности, регламентирани в Правилата за работа на Администрацията на Президента на Република България и длъжностната характерност за заеманата  от него служба, за да набави за Бобоков полза.

От това са  настъпили обилни нездравословни последствия – оповестяване на информация, станала му известна по работа измежду лица отвън кръга на тези, които са оправомощени да я получат, както и уронване престижа на Президентската институция, измежду жителите на Република България и застрашаване на националната сигурност на страната посредством откриване на оперативния интерес на специфична разследваща работа - Служба „ Военна информация “.

Спрямо обвинените са взети ограничения за неотклонение „ Гаранция в пари “, като за  Пламен Бобоков тя е в размер на 1 000 000  лева, а за  Пламен Узунов - 20 000 лв.. При установяване на размера на парични гаранции са взети поради степента на публичната заплаха на закононарушението, доказателствата против обвинените, здравословното им положение,  фамилното им състояние, специалността, възрастта и други данни за личността им.

На обвинените е наложена „ Забрана за овакантяване на пределните на Република България “.

Настоящото  досъдебното  производство  е  образувано  по  отделени  материали  от  делото  за  незаконния  внос  на  отпадък,  по  което  за  участие  в  организирана  престъпна  група  са  обвинени  братя  Бобоков и и  бившия  зам. министър на екологията  и водите Красимир Живков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР