Пламен Бобоков е задържан заради невнесената в срок гаранция, заяви

...
Пламен Бобоков е задържан заради невнесената в срок гаранция, заяви
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Пламен Бобоков е задържан, защото гаранцията му не е внесена в срок

Пламен Бобоков е арестуван поради невнесената в период гаранция, съобщи пред "24 часа " представителят на Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов. Той изясни, че законът е безапелационен, че гаранцията би трябвало да се внася в период. Освен това прокуратурата би трябвало отново в период да бъде известена.

Бизнесменът Пламен Бобоков е арестуван тази заран, макар че е платил наложената му от съда гаранция от 1 млн. лв., заяви пред Българска национална телевизия пиарката на бизнесмена Ани Александрова по рано през днешния ден.

"Днес в 9:40 ч. бяха жестоко погазени конституционните права на Пламен Бобоков ", настоя тя и добави: "Г-н Бобоков беше арестуван с прокурорско разпореждане от наблюдаващия прокурор по делото Генка Бързашка, макар платената от него в период, през вчерашния ден, гаранция от 1 000 000 лева, за която съответно са показани платежни нареждания на Прокуратурата в границите на вчерашния работен ден ".

"Ужасени сме от протичащото се в страната! Беззаконията у нас не може повече да не престават! Европа и светът би трябвало да се намесят! ", оповестил Пламен Бобоков при задържането си ", представен от Ани Александрова.

В началото на юни брат му Атанас Бобоков остана за непрекъснато в арестa поради схемата с вносния отпадък у нас.

Държавното обвиняване тогава разгласи, че има задоволително доказателства, че Бобоков, някогашният зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската Регионална инспекция за опазване на околната среда Габриел Савов дружно с предприемачите Николай Миховски и Айгюн Еминов са взели участие в проведена незаконна група.

Те са обвинени, че са депонирали рискови оловни боклуци от компанията "Монбат Рисайклинг " на няколко места из страната, знаейки, че няма по какъв начин да ги обезвредят.

Адвокат на обвинените обаче уточни, че към момента не се знае какви тъкмо закононарушения прокуратурата твърди, че са направили обвинените.

Никъде, по думите му, не се показва какви тъкмо дейности е направил Атанас Бобоков и затова в какви закононарушения.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР