Пламен Бобоков е арестуван за 24 часа по разследването за

...
Пламен Бобоков е арестуван за 24 часа по разследването за
Коментари Харесай

Арестуваха отново Пламен Бобоков

Пламен Бобоков е задържан за 24 часа по следствието за търговия с въздействие . Вероятно ще му бъде повдигнато обвиняване по следствието за търговия с въздействие поради чат кореспонденцията със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, заяви Българска национална телевизия.

По-рано през днешния ден прокурори влязоха в постройката на президентската администрация . Главният прокурор, заяви че се претърсват два обекта - кабинети на консултант и на секретар на президента. Гешев посочи, че претърсванията са по две обособени производства, като единствено едното е за търговия с въздействие, тръгнало от телефона на предприемача Пламен Бобоков .

Припомняме, че конфискуван телефон на Пламен Бобоков стана мотив за още едно следствие. То е за незаконно съдружие за търговия с въздействие.

Причината за това наказателно произвеждане е открита чат връзка сред него и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

От нея излиза наяве, че Бобоков е лобирал за назначения на посланици в Алжир и Нигерия . Искал и разнообразни услуги от Узунов. Част от кореспонденцията с президентския секретар визира и проблема с кораба " Бадр " .

На 7 юли на разпит за чатове с Бобоков беше и министър председателят Бойко Борисов. След излизане от Спецсъда той съобщи, че тези обществени събития се вършат, с цел да се угоди на президента Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР