Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЧел съм, граждани, че има едни

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЧел съм, граждани, че има едни
Коментари Харесай

De Profundis: Вълкът козината си мени, но отвътре винаги остава русофил

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Чел съм, жители, че има едни рибки, наречени Гара Руфа, които ти изяждат мазолите и всякакви други кожи по краката, като вършат петичките гладки и приятни.
В България обаче тези рибки се назовават Русо Фили. Също - Рубла Джии. Познати са още като Тъпа Нари, Моше Ници и доста други. Най-разбираемо за всички обаче могат да бъдат обозначени като

Под Логи на Путин

Защо навръх Путин ли? Ами тъй като сега той е всевластният кремълски император. Преди, при Брежнев, бяха Под Логи на Брежнев. Още по-преди - на тъпия Га Лош Хрушчов, на незаконния Кръво Лок Сталин…..да не ви връщам по-назад в историята. Но в този момент нашето стадо рибки Русо Фили пробват да докарат до цялостна гладкост тъкмо пропагандните петички на Путин. Те стръвно ядат боклуците от краката му, а след това с отпадъците от тях замърсяват целия български публичен аквариум.
В случая съм просто умерено подигравателен, тъй като става дума за обществен текст, само че тези противни рибогъзи създания другояче заслужават нещо доста по-сериозно от игри на думи и пренебрежение. Заслужават да вземем за пример да бъдат разследвани за агитация на антидемократични и антихуманни хрумвания, за поддръжка на интернационалните нарушители и терористи, каквито са Путин и неговата тайфа, за изменничество на българския народен интерес и подмяната му с съветски, който не просто е непознат, а и противоположен на европейската ни същина.
Защо и къде спят специфичните служби, не ми е обещано свише да знам, само че съм очевидец, че, изключително в тези напрегнати около наглата съветска експанзия дни, мнозина българи питат същото. И се надяват да видят, че парите им на данъкоплатци не отиват на вятъра - единствено с цел да хрантутят всякакви страхливи михлюзи, а се употребяват по предопределение - за издръжката на хора, които ни пазят от същинските огромни рискове. А в случай че дейностите на мрежата за пробутване на съветското въздействие в България - без значение проведена или не напълно - не е опасност за националния ни интерес, то не знам тогава кое е.
Но, с изключение на следствие, още доста прилепяне и изцеждане заслужават путинските Под Логи. Вместо това обаче виждам, че малките екрани и всички други медии се надпреварват да ги канят и да ни ги пробутват като истина в случай че не от последна инстанция, то най-малко от особена значимост. Да, показват ни ги като хора с мнение, което въпреки всичко би трябвало да се чуе, тъй като е друго, тъй като сме народна власт и всеки има право да се изкаже, тъй като би трябвало да се търси баланс на мненията в медиите и прочие нелепости.
Нищо такова, жители. Достъпът на тези путински изчадия до медиите би трябвало да бъде

не просто стеснен, а изцяло изключен,

тъй като това е механизмът, по който те облъчват българското общество с съветските пропагандни тези и работят за съветските ползи. Що се отнася до „ мненията “ и другите измислени учредения тези противни видове да са постоянно в ефир, дано да помислим. И то добре да помислим, с цел да не ни заблуждават съперниците на демокрацията, че, вместо да я пазиме, ние сме длъжни да им дадем думата, с цел да я атакуват свободно. Не сме длъжни. И баланс на мненията не значи да се дава думата на Хитлер, Гьобелс или някакви модерни техни адепти, нали. А каква е разликата сред нацистите и Путин?
О, да, разлика има - Путин и неговата тайфа са доста по-лоши, доста по-перфидни и в мисленето, и в делата си, пред тях нацитата са детска градина.
Но продължаваме с българските им глашатаи и нуждата те да бъдат

изолирани от достъп до обществено пространство

Тези хора, на всичкото от горната страна, нямат и грам лично мнение, с цел да имат право да го показват, те жалко и поредно повтарят съветските пропагандни тези едно към едно. По-добре е медиите просто да цитират Путин, вместо да ни внушават, че измежду нас в действителност има немалка група хора, които сякаш мислят с главата си, а единствено по случайност измисленото и казаното от тях съответствува с грозните и нелепи словесни лупинги на Путин, Лавров, Песков или Захарова,
Най-живият образец за това е някогашният към този момент боен министър Стефан Янев, за който съветската експанзия и войната против Украйна се оказаха просто „ военна интервенция “.
Абе, неуважаеми, военна интервенция е да ти оперират крайници във военната болница в Пловдив. Всичко друго, обвързвано с убийства на мирни и почтени хора, с опит да наложиш на един върховен народ какво да мисли и да прави, с нуклеарни закани против целия свят - това не е военна интервенция, това е военно закононарушение.
Е, популярност, Богу, Стефан Янев, който от дълго време трябваше да бъде изритан от държавното управление поради позорните тези, които развива и поради опита му да ги постанова като политика на цяла България, най-сетне е изритан. Това е стъпка в вярна посока - въпреки някои анализатори към този момент да предизвестиха, че той може да продължи да мъти водата тук, като оглави нова русофилска партия.
Това би било прекомерно противен и

много презрян завършек на един някогашен български офицер,

даже подобен на съветска работа. Жалък и противен както за него, по този начин и за сътрудниците му русофили - този терен е толкоз гъсто застроен, че Янев ще би трябвало да се бори за място под слънцето с хора, които явно го харесваха и подкрепяха като министър, само че няма да изтърван русофилския кокал и да му го подарят, щом стане елементарен политик.
Така че възможната партия на Янев по хипотеза ще е маргинална - като онази на Сидеров, Копейкин, Малинов и другите знайни и незнайни родолюбци, чиито български национализъм минава през реализацията на кремълския интерес и потупване по рамото от Митрофанова или различен генерал-губернатор в София. Както и през цялостните персонални джобове на някои - да не забравяме.

Добре, де, само че какво да вършим с другите изявени Русо Фили, които не престават да са вътре в ръководството и при всеки мотив дърпат европейската ни каруца обратно и на Изток, към обичания Кремъл. Ето ви да вземем за пример другарката Корнелия Нинова, тя заема два значими поста - вицепремиер в държавното управление и водач на Българска социалистическа партия, към момента най-голямата лява партия в България. Излиза Нинова оня ден и вика - отнюд, България няма да праща патрони и снаряди на Украйна, а единствено галоши, гащи и чаршафи.
Мисля, че знам какво има поради с чаршафите. Когато бях дете, в учебно заведение ни учеха, че щом американците пуснат атомна бомба в Пловдив, взимаш бял чаршаф, лягаш в най-близката канавка, покриваш се с него и чакаш съветските войски да дойдат. Да те спасят или да те закопаят - по този начин и не ми стана ясно. Та май другарката Нинова помни прелестно тези комунистически простотии от детството и желае да ги пробута на украинците като средство против съветската нуклеарна опасност.
Междувременно обаче тя е пропуснала да научи, че всички страни от Европейски Съюз и НАТО, които са наши сътрудници, към този момент оказват сериозна помощ на Украйна - освен филантропична, а и военна. Как без нашата взаимност тази почтена страна ще се оправи с откровената и нагла путинска опасност за заличаване?
Но от дълго време е известно, че на другарката Нинова, както и на всички други Русо Фили не им пука за нелепости като истина, морал, интернационалните правила, мир, дипломация, човечност. Те се интересуват единствено от това да създадат допустимо най-гладки петичките на кремълския стопанин, без значение дали той е стъпил в легена необут или с мръсни, кървави ботуши.

Имам и различен, още по-голям въпрос, жители - какво вършим с президента Румен Радев. Той от дълго време се държи и приказва като главен рупор на съветския интерес в България. Само ще припомня изявленията му, че Крим е съветски, срамните апели към другите европейски страни да не се постановат наказания на Русия, както и фактът, че на митингите през 2020, когато излизаше да размахва партизанско юмруче пред тълпата, охраняваха го шпиц команди на Костя Копейкин.
През последните дни обаче Румен Радев явно побутваше напред военния министър да пази незащитимите съветски тези, а самичък опита да остане в сянка и сподели неща, с които даде тип, че заема нещо като естествена позиция по украинския спор. С други думи - Радев мимикрира. Като не съумя обаче да отбрани Янев от изритване, тази алтернатива към този момент я няма и въпросът е какво ще прави,

кой ще е новият му рупор в кабинета Петков,

кой ще го избави от нуждата самичък да застане на амбразурата и да отбрани путинската експанзия.
Не знам, жители, само че не преставам да намирам, че президентът Румен Радев би трябвало да подаде оставка и да си върви от политиката.
Да, някой ще каже - ами той скоро получи доверие за още един мандат, какво се промени. Ами всичко се промени, откакто Путин и шайката му поведоха война освен против Украйна, а и против целия либерален свят, в това число България. Оттук нататък ние изрично нямаме потребност от президент, който пречи на българския в частност и общия евро-атлантически интерес, а от различен човек, който пази истината, справедливостта и правилата на интернационалното право с всички сили.
Не се подлъгвайте, жители, по Радевата мимикрия, както знаем, вълкът козината си мени, само че от вътрешната страна постоянно остава Русо Фил.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР