Пламен Аршев (Супер спорт – Варна) надделя над основния си

...
Пламен Аршев (Супер спорт – Варна) надделя над основния си
Коментари Харесай

Шампионът в четирибоя Пламен Аршев между футбола и атлетиката

Пламен Аршев (Супер спорт – Варна) надви над главния си съперник Боян Хаджитодоров (КЛАСА) на националния шампионат по лека атлетика на четирибой при момчета под 14 години на 18 май в София с 319 против 304 точки. Пламен стартира мощно със 7.84 на 60 м, а Боян записва 8.05. Атлетът от КЛАСА се опита да навакса на скок дължина с 5.55 – най-силен резултат от всички участници, само че Аршев бе единствено на 3 сантиметра от него с 5.52.
Варненецът направи своя удар на 60 м с трудности, където спря фотофиниша на 9.17 сек против 9.37 сек на Боян. В решителната дисциплинираност – 800 м двамата приключиха съвсем наедно за 2:23.35 мин против 2:23.28 мин в интерес на Боян, само че с идентичен брой точки. Със извоюваните 319 т. Пламен стана републикански първенец единствено на една точка от националния връх.  Любопитното при Пламен Аршев е, че леката атлетика не е единственият спорт, в който той демонстрира заложби. Той е капитан на тима на Черно море набор 2006 година, който стана първенец в районното състезание на 6 точки пред втория Лудогорец. Освен това “зелено-белите” не познават усета на провалянето, като записаха 20 победи и един еднакъв. Варненци са и с впечатляваща голова разлика – 97:4.
 В последните си два мача Черно море осъществя общо 10 гола и не позволи нито един. В предния кръг гениите от академията се разправиха с градския противник Спартак с 6:0, а приключиха шампионата с триумф над Дунав в Русе с 4:0. Този набор на Черно море за четири години е записал едвам пет загуби в формалните си мачовете от всички шампионати и шампионати против тимове от своята възраст. Пламен е главен футболист и на набор 2005 година С този набор се показва също чудесно в районното състезание за родени 2004 година. От както беше притеглен да играе и за тази групировка нямат изгубена точка във Варна. През февруари завоюваха мощен интернационален турнир- Пирин къп в Сандански.
Пламен неведнъж е награждаван на шампионати и надпревари - ето и част от триумфите му:
Родените през 2006 г гении от ДЮШ на Черно море трумфираха в 3-ото издание на мощния интернационален детски футболен шампионат “Приморско лято 2017 “.Участваха едни от най-хубавите български тимове Черно море, Левски, ЦСКА, Ботев Пд, Дунав, Етър, Берое, ДИТ и други В групата дребните моряци разгромиха ЦСКА с 5:0 и Дунав със 7:1. Отстъпиха с 0:2 на сръбските си връстници от Кикер и надиграха също по този начин Ботев (Пд) с 3:0 и Етър с 3:1. На полуфинала варненци се постановиха също с 3:0 против Вардар (Скопие), а в разногласието за трофея още веднъж се оправиха с Ботев (Пд) – този път с 2:0. Пламен Аршев стана голмайстор на шампионата. На приключилия през август 2018 година в Банско интернационален шампионат по футбол децата на Черно Море набор 2006 година завоюваха второ място. На финала изгубиха от Ред Бул Залцбург. Зад тях в класирането останаха тимове като Ботев Пловдив, Славия, ЦСКА, Пирин Благоевград, Арда Кърджали, Стяуа Букурещ, Ксанти Гърция, Академия Пандев Македония и други Пламен Аршев завоюва наградата за най-хубав полузащитник.
На извършените в Бърно (Чехия) Детски европейски атлетически игри. Бърно, Чехия 10-12.09.2018 година (неофициално европейско състезание за деца под 16 г.) във възраст 2006 година Пламен Аршев приключи втори в спринта на 60 м и пети в скок на дължина.

На държавно състезание по лека атлетика в зала през януари тази година трибой за момчета под 14 години Пламен Аршев завоюва бягането на 800 м., приключи втори на 60 м и трети в скока на дължина. С резултат от 204 точки той усъвършенства досегашното национално достижение от 202 точки, само че остана втори в генералното класиране. Пламен надбяга първенеца (207 т.) и в двете бегови дисциплини.

Щафетата 4×200 метра на Супер Спорт Варна (с присъединяване на Пламен Аршев по-малък с две години) приключи на трето място на държавното състезание по лека атлетика в зала за юноши до 16 години.

По-големият брат на Пламен Аршев - Ангел Аршев, също реализира триумфи, само че при хората с увреждания. Миналата година той завоюва златни медали на Балканиадата по тенис на маса за хора с увреждания на сингъл и на двойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР