Плакатите Цветановград отнемат проценти на Панов, Новото време диша във

...
Плакатите Цветановград отнемат проценти на Панов, Новото време диша във
Коментари Харесай

Битката за Добруджа засенчи вота в София

Плакатите " Цветановград " лишават проценти на Панов, Новото време диша във врата на Мелемов

Седмица преди кметския избор към този момент е ясно, че най-атрактивният двубой ще е за София сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Но най-драматичната борба ще е за Добруджа - сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Това, несъмнено, не значи, че няма съспенс в множеството регионални градове. Градусът на напрежението се повишава след всяка от спорадичните социологическите прогнози, в които ясно прозира поръчителят. Неизвестните в градовете се усилват след всеки тв спор, в който неоспорим победител още не се е появил.
Вън от подозрение, тези избори нямат аналог. За разлика от пролетта, дисплеят на тв приемника е поизчистен от реклами на номера на бюлетини, само че за сметка на това студията са претъпкани от претенденти, които раздават обещания на кг.
Площадите са празни, макар хубавото време. За сметка на това залите по градовете са резервирани още преди месец.
Парите за медии са ъгъл, само че

билбордовете са заети на макс

По-изобретателните кандидат-градоначалници поставят плакати даже на най-невероятни места. От греблото, с което се чистят градинките, до кошчетата в метрото и столовете в мола. А номерът на мечтаната бюлетина наложително е залепен от едната страна на мобилния телефон на всеки партиен деятел.
Градоначалниците, които по друго време няма по какъв начин да засечеш по улиците, в този момент са станали усмихнати, дружелюбни и многословни. Ветераните от ГЕРБ се отнасят снизходително към съперниците в наддаването, злъчният звук и острите нападки незабелязано са изчезнали от речника на алените. Единствено новобранците- патриоти не крият възприятията си. На множеството места обаче тяхната борба е за локалния парламент, а не за кметското кресло.
Тази ненадейно миролюбива акция обаче е много илюзорна. Затова и

феърплеят към този момент скърца

В Пловдив покачването на процентите за Здравко Димитров е право съразмерно на усилването на офанзивите от Славчо Атанасов. В София Манолова бързо се върна в познатия ни облик и крепко притиска Фандъкова. Във Велико Търново насладата от положителните планирани резултати на Даниел Панов се изпари след надписите " Цветановград ". В Благоевград, без значение от увереността на Атанас Камбитов, балотажът наподобява все по-вероятен. В Смолян препълнените зали на самостоятелния кандидат  Кирил Хаджихристев подсказват, че Николай Мелемов мъчно ще вземе нов мандат, а новото време в града настава.
Битката за смесените региони се обрисува като новия рубикон за изборите. Отдавна е ясно, че в Южните Родопи и по особено - в Кърджалийско, за Движение за права и свободи изненади не се чакат. В Смолянско партията на Доган ще разшири наличието си, само че измежду печелившите ще е и Българска социалистическа партия. ГЕРБ ще направи оттегляне, само че ще резервира знакови позиции в Хасковско.  Далеч по-взривоопасна е обстановката в Добруджа.
От петте регионални градове в района, единствено в Силистра двете партии няма да мерят сили. ГЕРБ е с късмет там да бие младока от Българска социалистическа партия Момчил Неков още на първи тур. Но

Сталинградската борба ще е за Дулово

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ знаково откри акцията на партията и хвърли ръкавицата с думите: " Дулово е носителя на смяната. Дулово ще донесе смяната в цялата страна ". А две седмици по-късно, на срещата на претендентите на ГЕРБ във Североизтока с премиера Борисов, регионалният началник на партията Тодор Тодоров пое предизвикването с думите " В Дулово показахме, че сме без конкуренция ", а единственият претендент на по-малък град в района, който взе думата преди Борисов, бе точно сегашният градоначалник Юксел Ахмет.
Добруджанска обиколка на Движение за права и свободи сподели голяма упоритост за смяна в района. Залага на претенденти с неоспорим престиж в партията и с професионален опит. ГЕРБ пък вкара в багра досегашните кметове и разчита на плюсовете от техните забележими резултати.
Разликата в посланията на двете партии е, че кметовете на ГЕРБ приказват за досегашните си триумфи, като се надяват да ги усилят с нова поддръжка на страната. А претендентите на Движение за права и свободи вадят стратегия за целия район със обществена устременост.
Партията на Доган за следващ път в акция зове за обединяване против страха и омразата, и за " потребността от модела на заедността ". Борисов обаче за първи отиде в Добруджа, с цел да каже: Ние, в ГЕРБ, сме поръчител на етническия мир. Какъв ще е отговорът на Движение за права и свободи, следва да забележим. Феърплеят завърши.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР