„Плакатите разказват“ е името на изложбата, подредена в две зали

...
„Плакатите разказват“ е името на изложбата, подредена в две зали
Коментари Харесай

Плакати припомнят изявите на художници в Добрич

„ Плакатите описват “ е името на изложбата, подредена в две зали на художествената изложба в Добрич, която наблюдава изявите на художници от 1980 година насам. Уредникът Пенка Димитрова посочи, че плакатите са от фонда на галерията и са подбрани 100 от тях. При подреждането им е спазена хронологията, започвайки с варненските художници Альоша Кафеджийски, Ванко Урумов и Стоимен Стоилов. Отразени са също общите художествени изложения „ Земята и хората “ от 1982 и 1987 година, пленерите „ Хартията “, изложбите на Дружеството на художниците и „ Ателие 13 “ и други

В годините галерията е приютявала произведения на Светлин Русев, Никола Манев, Димитър Киров, Магда Абазова и други майстори на четката, чийто гений е прочут отвън границите на страната ни.

Афишите напомнят и гостуванията на художници от Китай, Франция, Словакия, Чехия, Хърватия, Англия. От галерията цитират Станислав Стратиев: „ Понякога плакатът се трансформира в събитие, а събитието – в афиш “.
Наред с многообразието от показани създатели, стилове и посоки в изобразителното изкуство, изложбата наблюдава и развиването на печатната технология на плаката – от ситопечат и офсетов щемпел се стига до цифровите технологии, показват от галерията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР