Плакати с надписи „Не на геноцида“ и „Спрете да ни

...
Плакати с надписи „Не на геноцида“ и „Спрете да ни
Коментари Харесай

Брестовица и Кадиево на протест срещу воден „геноцид“

Плакати с надписи „ Не на геноцида “ и „ Спрете да ни тровите “ издигнаха пред постройката на регионалната администрация протестиращи поданици на пловдивските села Брестовица и Кадиево, където водата е с наднормено наличие на манган. Те се оповестиха за незабавна оставка на управлението на ВиК Пловдив, тъй като досега не е предложило съответни решения на казуса, а също и на РЗИ, тъй като крият данните за действителното замърсяване, заяви БНР.

„ Наслушахме се месеци наред на обещания, само че направените нови сондажи не доведоха до решение на проблемите ни ", подчертаха протестиращите, които бяха безапелационни, че към този момент е нетърпимо да живеят по този начин и са подготвени да разгласят гражданско непокорство, в това число с обсада на пътища.

„ За цяла седмица 14 часа има вода, през другото време няма. Вие в случай че сте, по какъв начин ще се измиете, по какъв начин ще се изкъпете, камо ли в този Covid интервал да вършиме стерилизация някаква “, сподели протестираща жена.

„ Това е вода от Брестовица, усетът и миризмата са неподражаеми. Нашата страна има закони, които пазят служителите и нея самата, само че не и жителите ѝ. Няма да оставим нещата по този начин “, показа друга.

„ Нас не престават да ни тровят, упражнява се геноцид над 4500 поданици на Брестовица плюс хиляда и няколко поданици на прилежащото село Кадиево “, сподели стачкуващ.

Да се подмени водопроводът, да бъдат открити нови водоизточници и да се обезпечи автоматизирана пречиствателна станция. Това желаят още протестиращите.

Техни представители вземат участие в почналата среща при регионалния шеф Ангел Стоев. Вчера той заяви, че планът на ВиК Пловдив за цялостна замяна на водопроводната мрежа на Брестовица не е получил утвърждение за финансиране от Управителния съвет на холдинга поради неточно подписани контракти и нередности при провеждането на публичните поръчки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР